Dutch Tea Festival 2017 + winactie (gesloten)

Dutch Tea Festival

Na het succes van de eerste editie van het Dutch Tea Festival komt er 28 mei 2017 een vervolg. Ben je een echte theeleut dan moet je hier echt naar toe. Net als vorig jaar is ook dit jaar de mooie locatie van DeFabrique de plek van dit evenement. Met meer ruimte, meer workshops en een theebus die rijdt tussen het station in Maarssen en de locatie. Het kan niet anders dat dat het weer een groot succes zal worden!

Banner.jpg

BLOG/ VLOG EVENT

Voor Marstyle mocht ik naar dit evenement toe , mijn allereerste evenement als blogger. 30 april was het zover en ging ik met de auto naar DeFabrique in Utrecht. Ik vond het toch wel een beetje spannend, maar als echte theeliefhebber had ik hier mega veel zin in! Ik was benieuwd naar de workshops maar had ook zin om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke contacten op te doen.

Wat een mooie locatie is DeFabriue. Gelijk bij binnenkomst ademt het sfeer, en dat voelt gelijk helemaal lekker.

We kregen eerst uitleg wat we allemaal konden verwachten tijdens de tweede editie en gingen daarna aan de slag met 2 workshops.

De eerste workshop werd gegeven door Mr. and Mrs. tea en maakte ik kennis met Matcha thee. Een thee waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord maar wel erg nieuwsgierig naar was. Matcha is een Japanse groene poederthee. Je kan er natuurlijk thee mee zetten maar ook gebruiken in bijvoorbeeld lekkernijen zoals de balletjes hierboven.

Het is enorm gezond want het zit boordevol aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Er zitten zelfs 10 keer meer antioxidanten in dan gewone groene thee. Het geeft urenlange energie die blijft zonder pieken en dalen. Je helderheid neemt toe en het verhoogd je concentratie vermogen. Mr Tea vertelde dat hij vroeger veel koffie dronk voor het zelfde effect, nu drinkt hij ‘s morgens een kop Matcha thee en kan hij urenlang vooruit!

Zelf Matcha thee maken was natuurlijk onderdeel van deze workshop. Niet met een theezakje of losse thee in de thee dompelen, maar met een bamboe whisk in je thee  kloppen tot het klaar is om op te drinken. De groene kleur en de smaak van de thee was even wennen. Ik heb nog wel wat te leren maar een kopje Matcha thee maken is zeker een bijzondere ervaring!

Jerry van Daalen van Kaldi verzorgde ook een workshop en hij liet ons kennis maken hoe je heerlijke thee kon maken met verse ingrediënten en losse thee. Maar we leerde ook hoe je groene thee goed kan combineren met eten (food paring).

Het was leuk georganiseerd,  gezellig met de andere bloggers/vloggers en  leuk, lekker een leerzaam! Marguerita dank je wel dat ik mocht gaan!

Leuten & Slurpen op het tweede Dutch Tea Festival

Er is van alles te doen en te beleven. Leer bijvoorbeeld een Matcha latte maken, kom tot rust tijdens een theemeditatie of woon een Chinese of Japanse theeceremonie bij. In diverse workshops leer je van theekenners alle ins en outs over thee en met het porseleinen kommetje dat je bij de ingang krijgt, kun je op de theemarkt verschillende theetjes proeven. In de theetuin zorgen singer-songwriters voor muzikaal entertainment

Wist je dat thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld is? En dat het perfecte theewater is niet altijd honderd graden is? Dit en andere wetenswaardigheden ontdek je tijdens het Dutch Tea Festival. Natuurlijk kun je er ook lekker struinen over de theemarkt en genieten in het Theeater.

Nieuw dit jaar is de PRO-zone met speciale workshops voor de gevorderde theedrinker. De workshops gaan diep in op de onderwerpen Oolong, China, Japanse thee en Pu-erh. Leer van de Dutch Tea Champion 2017 of één van de andere theeprofessionals.

Op www.festeaval.nl vind je meer informatie over dit heerlijke festival!

 

 WINACTIE : Win 2 toegangskaartjes voor dit theeleuke festival.

Ben je net als ik een echte theeliefhebber en zou je er graag naar toe gaan? Ik mag van het Dutch Tea Festival 2 toegangskaarten weggeven. Zondag 14 mei maak ik de winnaar bekend! Meer kans? Vertel je vriendinnen/ vrienden van deze winactie zodat je beide kans maakt!

Laat hieronder dan weten dat je mee doet en vertel me wat jouw lievelingsthee is!

Zie ik je de 28e mei in DeFabrique in Utrecht?

Lieve thee groetjes Xenia

24 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Onvoorstelbaar dat ik als echte theeleut nog nooit van het Dutch Tea Festival gehoord heb! Ik hou het in de gaten voor 2018. In de Fabrique ben ik laatst wel geweest. Leuke locatie!
  Judith | Worldwife.nl onlangs geplaatst…7 leuke dingen om te doen in Amed, BaliMy Profile

 2. hillybillybeauty schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit! Ik drink ook vaak thee, losse en zakjes. Ook mijn dochters probeer ik er nu warm voor te krijgen. Ik ben helaas die datum al weg, maar ik kijk uit naar weer een uitgebreid verslag van het event!

 3. Elke Leenhouwers schreef:

  Thee is een levensstijl geworden

 4. Eline schreef:

  Oh ik ben ook helemaal gek op thee! Ik volgde onlangs een matcha workshop hier in de buurt en ik vond het ontzettend interessant. Ik schreef er een blogpost over, mocht je het eens willen lezen. Er zijn veel soorten thee die ik graag lust, maar de favorieten zijn Milky Oolong en brandnetelthee.

 5. Enigma schreef:

  Leuk, maar ik woon helemaal in België, bij Brugge. Beetje te ver !

 6. Laura schreef:

  Tof verslag! En wat lees ik de laatste tijd veel over matcha thee , het lijkt echt wel in te zijn. Maakt me alleen maar meer nieuwsgierig naar hoe deze thee smaakt …

 7. Astrid schreef:

  Wat een leuk event! Ik ben ook een echte theeleut, ik drink het liefste groene thee. helaas heb ik op die dag al andere verplichtingen, dus de winactie laat ik even aan me voorbij gaan 😉

 8. Emmy schreef:

  Ik doe ook graag mee! Ik ben gek op Pu-Erh en Chinese Jasmijn thee en maak mijn eigen verse muntthee op de traditionele Marokkaanse wijze, incl. de bullet- theemelange .
  Ik zou me echt graag willen verdiepen via het Tea Festival 2017 😉

 9. Jolanda schreef:

  Wat een leuk event zeg, heel speciaal!

 10. Chantal schreef:

  Wat gaaf! Helemaal te gek lijkt me! Ik ben dat weekend net verhuisd, dus het zal niet gaan om mee te doen. Wel een toffe actie!

  1. Xenia schreef:

   Jij gaat lekker een kop thee drinken in je nieuwe huis!

 11. Lotte schreef:

  Ooh ik vroeg van de week nog aan mijn beste vriendin of er een AA voor thee junkies was haha. Dus dit past echt helemaal in mijn straatje en ik doe dus graag mee! Ik heb een keukenkastje vol met allemaal thee soorten staan maar als ik moest kiezen drink ik het liefste jasmijn thee of framboos-granaatappel groene thee.

 12. Johanne schreef:

  Leeuk zeg! Ben een echte theeleut, dus zo’n festival past wel bij mij ;-). Ben vooral heel benieuwd naar matcha. Ik lijk het steeds vaker te zeggen, haha. Maar ik zie het overal ineens voorbij komen en ik wil het ook heel graag proberen! Al is het zodat ik eindelijk weet waar iedereen het over heeft ;-). Mijn favoriet op dit moment is heel simpel de oriëntaalse munt van de Aldi.

  1. Xenia schreef:

   Als echte theeleut is het een walhalla daar;)

 13. Nicolette schreef:

  Wat een leuk verslag en als theefanaat zul je de ogen wel hebben uitgekeken.
  Mijn lievelingsthee is Chinese jasmijnthee. Ik hou van de geur die lijkt op mijn lievelingsbloemen Lelietjes Van Dalen.

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Ik ben ook dol op jasmijn thee.. Kan ik echt van genieten

 14. Hanneke Albers van der Linden schreef:

  Aaaah wat een leuk verslag! Ik wil wel zo’n kaartje en weet ook wel wie ik dan mee wil nemen. Iemand die ik al veeeeeeeel te lang niet heb gesproken ???? Echt even thee letten ????

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel lieve Han! Bijkletsen onder het genot van een kop thee is altijd heerlijk.. Doen we te weinig!

 15. Marieke schreef:

  Ik doe mee! Zou supergraag die kaartjes winnen om er eindelijk weer eens even uit te zijn. Sinds de bevalling drie maanden geleden nog weinig thee-tijd gehad voor mezelf! Ik ben dol op rooibosthee en op alle fruitsmaakjes. Maar meer nog dan de smaak vind ik het gewoon heerlijk om te ontspannen met een kopje thee op de bank 🙂

  1. Xenia schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens! Wat een heerlijk moment om in alle rust een heerlijk kopje thee te drinken!

 16. Wilma schreef:

  Erg leuk om te lezen Xenia.
  En het lijkt mij erg leuk om zelf thee te maken en alle ins en outs te leren over thee tijdens een workshop
  Mijn lievelingsthee is rooibos thee en groene thee

 17. Marguerita schreef:

  Leuk verslag! Fijn dat het geslaagd was en welkom in mijn gastbloggerteam 🙂 Benieuwd naar je verslag van afgelopen woensdag!

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Super leuk dat ik mag gastbloggen voor Marstyle ! Verslag komt zo snel mogelijk:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.