In de spotlight,  Nederland,  Winkels

Kennen jullie deze GAEVe winkel al?

Nijmegen is een prachtige stad om te verkennen maar ook een heerlijke stad om te winkelen. Ik kom hier graag, maar de tijd laat het niet altijd toe. Voor de verjaardag van Mayson wilde ik nieuwe kleren en had een goede reden om even de stad in te gaan. Ik had even de tijd en kon dan ook snuffelen in de (zij) straatjes van de winkelstraat. Het oogt niet alleen leuk, maar hier zitten toch vaak andere winkels dan in de hoofdstraat. 

 

GAEV NijmegenGAEV Nijmegen

GAEV

Zo liep ik opeens tegen GAEV aan in de Houtstraat. De naam trok me gelijk omdat het een naam was die me aan het denken zette. Ik moest eerst goed kijken wat er stond. En de leuke etalage is voor een moeder te leuk om voorbij te lopen, ik moest gewoon naar binnen!

De sfeer in de winkel is prettig. Dit komt ook omdat het geen enorme winkel is. De houten toonbank staat in het midden van de winkel waardoor je als je wilt gelijk contact hebt met degene die werkt, maar het oogt ook gezellig. Zo hebben ze bij de toonbank een naaimachine  staan die ze  gebruiken om hun eigen label GAEV te maken. Dit zijn artikelen voor baby’s zoals bijvoorbeeld: slabbetjes, labeldoekjes, dekentjes, aankleedhoezen en nog veel andere dingen.

Kinderen kunnen spelen in de speelhoek en mocht het nodig zijn dan kun je jouw kind zelfs verschonen in de verschoonruimte.

GAEV Nijmegen GAEV Nijmegen GAEV Nijmegen

 

De naam klinkt niet alleen GAAF maar heeft daarnaast ook een Deense betekenis, stoer! Volgens Marsha 1 van de eigenaresses houden ze van bijzondere en stoere artikelen. Anders  dan de doorsnee artikelen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Ze verkopen zowel grote bekende merken als de kleinere en wat onbekendere (handgemaakte) merken. Ze verkopen kleding van maat 50 tot 140 en zullen naar alle waarschijnlijkheid in de winter zelfs uitbreiden tot maat 164.

 Merken die je in deze GAEVe  winkel kunt vinden zijn onder andere:

  •  Tumble ’n Dry,                                                      GAEV Nijmegen
  • Little Label,
  • Bess,
  • Little Hedonist,
  • By Ferial,
  • Icecream Bandits
  • Done by Deer
  • Ikonic Toys
  • Makii
  • En nog een aantal andere hippe merken!

Ze vinden sfeer erg belangrijk en dit willen ze uitstralen door GAEV te zijn en te doen;  Gastvrij, Anders, Enthousiast en Vertrouwd. Ik heb dit zeker ervaren in de winkel, Marsha vertelde trots  en enthousiast over GAEV en hoe dit is ontstaan. De koffie/thee staat klaar waardoor het ook vertrouwd voelt en ik vond het erg leuk dat ze zelf dingen maakte in de winkel. De naaimachine viel gelijk op en leuk dat ze deze dan ook gebruiken in de winkel. Super dat ze ook de onbekendere merken in de winkel hebben liggen. Ik had van een aantal merken nog niet gehoord, maar super leuk om hier kennis mee te maken,

Wat GAEV ook anders maakt dan andere winkels is dat ze elke dinsdagmiddag (kinder)kapper Blink over de vloer hebben en je de haren van je kindje kunt laten knippen. Wel handig, jij kan lekker neuzen terwijl de haren van je kindje ondertussen worden geknipt!

GAEV Nijmegen                 GAEV Nijmegen                GAEV Nijmegen

Ik vind het echt een leuke, fijne en GAEVe winkel en kom hier zeker nog een keer terug!

Woon je in de buurt van Nijmegen ga dan zeker een keertje langs, de moeite waard! Ze zijn ook te vinden op www.gaev.shop en je kunt ze natuurlijk volgen op Facebook en Instagram om de leuke dingen die ze verkopen alvast te zien.

Winkel jij wel eens in Nijmegen? Wat zijn volgens jou de hotspots waar ik eens naar toe moet?

Heb jij of ken jij een leuke winkel, shop, hotspot waar ik echt eens naar toe moet? Laat het me weten, ik ontdek graag nieuwe dingen!

Een stadse groet,

Xenia

17 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: