Kennen jullie deze GAEVe winkel al?

Nijmegen is een prachtige stad om te verkennen maar ook een heerlijke stad om te winkelen. Ik kom hier graag, maar de tijd laat het niet altijd toe. Voor de verjaardag van Mayson wilde ik nieuwe kleren en had een goede reden om even de stad in te gaan. Ik had even de tijd en kon dan ook snuffelen in de (zij) straatjes van de winkelstraat. Het oogt niet alleen leuk, maar hier zitten toch vaak andere winkels dan in de hoofdstraat. 

 

GAEV NijmegenGAEV Nijmegen

GAEV

Zo liep ik opeens tegen GAEV aan in de Houtstraat. De naam trok me gelijk omdat het een naam was die me aan het denken zette. Ik moest eerst goed kijken wat er stond. En de leuke etalage is voor een moeder te leuk om voorbij te lopen, ik moest gewoon naar binnen!

De sfeer in de winkel is prettig. Dit komt ook omdat het geen enorme winkel is. De houten toonbank staat in het midden van de winkel waardoor je als je wilt gelijk contact hebt met degene die werkt, maar het oogt ook gezellig. Zo hebben ze bij de toonbank een naaimachine  staan die ze  gebruiken om hun eigen label GAEV te maken. Dit zijn artikelen voor baby’s zoals bijvoorbeeld: slabbetjes, labeldoekjes, dekentjes, aankleedhoezen en nog veel andere dingen.

Kinderen kunnen spelen in de speelhoek en mocht het nodig zijn dan kun je jouw kind zelfs verschonen in de verschoonruimte.

GAEV Nijmegen GAEV Nijmegen GAEV Nijmegen

 

De naam klinkt niet alleen GAAF maar heeft daarnaast ook een Deense betekenis, stoer! Volgens Marsha 1 van de eigenaresses houden ze van bijzondere en stoere artikelen. Anders  dan de doorsnee artikelen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Ze verkopen zowel grote bekende merken als de kleinere en wat onbekendere (handgemaakte) merken. Ze verkopen kleding van maat 50 tot 140 en zullen naar alle waarschijnlijkheid in de winter zelfs uitbreiden tot maat 164.

 Merken die je in deze GAEVe  winkel kunt vinden zijn onder andere:

 •  Tumble ’n Dry,                                                      GAEV Nijmegen
 • Little Label,
 • Bess,
 • Little Hedonist,
 • By Ferial,
 • Icecream Bandits
 • Done by Deer
 • Ikonic Toys
 • Makii
 • En nog een aantal andere hippe merken!

Ze vinden sfeer erg belangrijk en dit willen ze uitstralen door GAEV te zijn en te doen;  Gastvrij, Anders, Enthousiast en Vertrouwd. Ik heb dit zeker ervaren in de winkel, Marsha vertelde trots  en enthousiast over GAEV en hoe dit is ontstaan. De koffie/thee staat klaar waardoor het ook vertrouwd voelt en ik vond het erg leuk dat ze zelf dingen maakte in de winkel. De naaimachine viel gelijk op en leuk dat ze deze dan ook gebruiken in de winkel. Super dat ze ook de onbekendere merken in de winkel hebben liggen. Ik had van een aantal merken nog niet gehoord, maar super leuk om hier kennis mee te maken,

Wat GAEV ook anders maakt dan andere winkels is dat ze elke dinsdagmiddag (kinder)kapper Blink over de vloer hebben en je de haren van je kindje kunt laten knippen. Wel handig, jij kan lekker neuzen terwijl de haren van je kindje ondertussen worden geknipt!

GAEV Nijmegen                 GAEV Nijmegen                GAEV Nijmegen

Ik vind het echt een leuke, fijne en GAEVe winkel en kom hier zeker nog een keer terug!

Woon je in de buurt van Nijmegen ga dan zeker een keertje langs, de moeite waard! Ze zijn ook te vinden op www.gaev.shop en je kunt ze natuurlijk volgen op Facebook en Instagram om de leuke dingen die ze verkopen alvast te zien.

Winkel jij wel eens in Nijmegen? Wat zijn volgens jou de hotspots waar ik eens naar toe moet?

Heb jij of ken jij een leuke winkel, shop, hotspot waar ik echt eens naar toe moet? Laat het me weten, ik ontdek graag nieuwe dingen!

Een stadse groet,

Xenia

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. nicole schreef:

  Nee, deze winkel kende ik nog niet, maar hij lijkt me zeker een bezoekje waard!
  nicole onlangs geplaatst…Vintage poppenkwartet: Poppen op stapMy Profile

  1. Xenia schreef:

   Het is inderdaad een heerlijke winkel

 2. Miryam schreef:

  Wauw wat een tof concept zeg, super leuk ook een echte kinderkapper 1 keer in de week. Mocht je een keer in Enschede zijn, let me know! Laat ik je hier de hotspots zien☺️

  1. Xenia schreef:

   Leuk! En wederzijds als je hier in de buurt bent.. Arnhem en Nijmegen beide erg leuk

 3. carrieremamma schreef:

  Wat een leuke winkel en zeker een gave naam! Ik woon welk niet in Nijmegen maar ga er zeker een keertje langs. Nijmegen is sowieso een leuke stad voor een bezoekje 😉
  carrieremamma onlangs geplaatst…My favorite thingsMy Profile

 4. Madelon schreef:

  Wat een leuk artikel. Leuke winkel. Die doekjes vind ik echt super

 5. Kelly schreef:

  Wauw wat een gave winkel! En die doekjes voor aan de tut zijn echt precies mijn stijl????

 6. Marieke schreef:

  Wat een gave winkel zeg!! Helaas woon ik niet in de buurt, maar als ik ooit in de buurt kom ga ik zeker even langs!

 7. Wendy schreef:

  Wat een leuk winkeltje. Ik kende het nog niet, maar moet ook eerlijk bekennen ben nog nooit in Nijmegen geweest. Toch maar is een keer doen <3

  XxX

 8. Dhini schreef:

  Wat leuke spullen heeft de winkel. Leuk om naar leuke spullen rond te snuffelen
  Dhini onlangs geplaatst…Altruist SunscreenMy Profile

 9. Kevin schreef:

  Ik ben zelf nog nooit in nijmegen geweest voor shoppen ofzo! Is het een aanrader? Dan zet ik deze shop sowieso in mijn hotspot lijst 🙂
  Kevin onlangs geplaatst…May photo DiaryMy Profile

 10. Tiffany schreef:

  Wat een leuke inrichting heeft de winkel, ik snap dan zeker waarom iemand graag naar binnen zou lopen!
  Tiffany onlangs geplaatst…Cooling Off With Coca-ColaMy Profile

 11. Annemarel schreef:

  Wat leuk dat je zo deze hotspots zo laat zien. Ben je wel eens in Enschede geweest? Hier zijn ook veel kleine leuke locale shops
  Annemarel onlangs geplaatst…Gerammel in het kippenhokMy Profile

 12. Haydée schreef:

  Zelfs zonder kinderen zou ik hier wel eens binnen komen neuzen. Ziet er een hele mooie en rustgevende winkel uit!

 13. Wat een leuk artikel! Hier krijg je echt zin van om daar te gaan winkelen.

 14. Peggy schreef:

  Wat een leuk winkeltje! Had er nog nooit van gehoord. Ik kom daarom ook niet zo vaak in Nijmegen haha, maar is wel een super leuke stad om te shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.