About last week #21

on

Deze week was er voor mij 1 met veel pieken, maar ook een emotionele week. Mijn oudste zoon is nu nog over gestapt naar groep 5 en  Mayson is 1 geworden. Je kijkt dan toch altijd even terug naar het afgelopen jaar. Dit jaar ging niet bepaald over rozen helaas, maar gelukkig doe ik weer mee! En het weer wat was dat lekker zeg!

About last week

Nog even terug naar afgelopen week want voor een verjaardag hoe oud ook moet er natuurlijk geshopt worden. Maar ja wat koop je als je al 2 jongens in huis hebt en zo ongeveer een speelgoed winkel kan beginnen? Eigenlijk liever niks, maar dat kan natuurlijk niet. Fynn is helemaal gek van de toettoet auto’s en ook Mayson speelt graag met een autootje ervan. Ze hebben ook de zoefzoef dieren variant die er bij past. Dus ik op zoek en uiteindelijk heb ik de boomhut gekocht. Weet zeker dat er gelijk fanatiek mee gespeeld zal worden omdat Fynn niet kan wachten (had het hem stiekem verteld).

Wat is Nijmegen toch een heerlijke stad! Door de drukte van thuis kom ik er eigenlijk veel te weinig en meestal alleen bij de winkels in de hoofdstraat of waar ik heen wil. Het was heerlijk weer en ik nam eens de tijd om de andere straatjes te verkennen. In de Houtstraat liep ik tegen een superleuke winkel aan, GAEV. Waarover ik iets vertel in deze blog. Ik kocht in deze winkel een heerlijk broekje van Tumble ‘n Dry en een heel zomers shirtje welke ik ook niet kon laten liggen.

Hoe vinden jullie mijn shirt en romper geworden?

 

Maandag mocht Thijmen voor het eerst de hele dag naar groep 5. Hij had er zin in, maar ik vond het eigenlijk wel een beetje spannend. Zou hij wel een klik hebben? Doen we hier goed aan? Verder een heerlijke dag. Mayson heeft heerlijk 2,5 uur geslapen zodat mama even heerlijk bij kon komen van het drukke weekend:). Hoe klein je ook bent er moest natuurlijk gespeeld worden met het nieuwe speelgoed.

 Dinsdag kwamen wij erachter dat onze Disneyland pasjes voor het weekend niet geldig waren. Normaal kijken we altijd, maar nu hebben we gewoon een camping geboekt en blijken het blokdagen te zijn. Ik kon wel janken. Camping annuleren was geen optie want we moesten toch de volle mep betalen. Toen mijn frustratie eenmaal gezakt was kon ik het positieve ook wel weer zien. Gewoon lekker niks hoeven, beetje zwemmen en relaxen is ook wel een keer lekker! En Disney? Die zien we nog wel een keer tijdens de zomervakantie!

Woensdag troffen wij nog even de laatste maatregelen voor de paar dagen dat we naar Frankrijk gaan. Ondanks het mooie weer heb je naast een volgeladen auto met kinderen ook best veel spullen mee. Achteraf dacht ik we hebben niet alles gebruikt, maar goed, je zou maar een broek te weinig hebben he..

Morgen is het dan echt zover, Mayson 1 jaar! Fijn natuurlijk toch voelt dat niet helemaal zo. Het is ondanks dat Mayson een heerlijk, lief en vrolijk mannetjes is een erg bewogen jaar geweest. Na een vreselijke zwangerschap, met veel zorg, ondervoeding en niet normaal kunnen functioneren was de start ook niet rooskleurig. Mayson was te klein en groeide niet goed. Dit is nog steeds zo, maar hij ontwikkeld zich super! Doordat Mayson in het begin weleens stopte met ademen heb ik daardoor een PTSS opgelopen en kwam in een postnatale depressie terecht. Hier ben ik hard mee aan de slag gegaan en kan nu ook zeker zeggen dat dit goed gaat al ben ik er nog niet. Ik zoek voor mezelf nog naar de juiste balans om voor mezelf alle ballen in de lucht te houden, maar goed welke mama  heeft dit nu niet:).  mocht je goede tips hebben? laat je dit mij dan weten? Heb je tips van mij nodig hoe ik dit allemaal heb aangepakt? Stuur me dan een berichtje ik deel graag mijn ervaringen

Voor mini me  schreef ik een blog over hoe ik het ervaar met 3 kinderen. Deze blog heeft door het van mij af te schrijven, mij in ieder geval erg geholpen en hoe spannend toen ook, ik ben blij dat ik dit toen gedaan heb!

Heb jij een rooskleurige zwangerschap gehad? En zat jij na de geboorte wel op een blauwe/ roze wolk?

Het is vandaag donderdag 25 mei 2017! Vorig jaar werd jij om 11:50 geboren in het CWZ in Nijmegen. Een heel bijzonder en mooi moment en fijn dat jij, lieve Mayson er eindelijk bent. Nu een jaar later mag je een kaarsje uitblazen en hebben we afgelopen zondag een klein feestje gevierd. Door de melkallergie mocht jij je storten op een appeltaartje. Eerst even aftasten, maar je genoot volop! Naast de melkvrije appeltaart hadden we heerlijke mini gebakjes van de Hema met een mooie foto van de jarige erop! Het was een heerlijke dag en konden het buiten vieren. Je hebt allemaal leuke kadootjes gekregen welke je stuk voor stuk even grondig bekeek en later heerlijk mee aan het spelen was!

Vandaag op je verjaardag zijn we vertrokken naar Varreddes naar  camping Le Village Parisien. Een camping met een binnen en een buitenbad een leuke speeltuin en super centraal gelegen. Toch is het een camping waar wij niet meer naar toe gaan. We hadden met veel dingen pech en dat is toch iets wat bij blijft. Onderweg heerlijk gestopt waar we heerlijk even konden spelen en zingen voor de jarige. Vrijdag hebben we een dagje relaxed gedaan. Wel eerst naar de supermarkt, maar dat vinden we in Frankrijk meestal een feestje omdat er altijd zoveel meer te koop is dan normaal in een supermarkt, maar we hebben ons ingehouden. Na de boodschappen en de croissantjes en het verse stokbrood heerlijk gezwommen. Mayson moest even wennen en eenmaal gewend was er een lomperik die een bommetje of iets in het pierenbadje deed. Mayson (en mama) drijfnat en dat was natuurlijk huilen geblazen. Hij mocht lekker zijn bedje in en samen met de andere twee heb ik nog even heerlijk gezwommen en gespeeld in het water.

Zaterdag werd onze stacaravan om 10:00 uur gecontroleerd en gingen we richting huis. Niet helemaal want we stopte bij een super leuk pretpark, La Mer de Sable. Voor wie benieuwd is ik schreef er een blog over.  Toen we daar uitgespeeld waren kon een bezoekje aan de MAC niet ontbreken. Daarna reden we in alle rust richting huis!

Zondag ging ik samen met een vriendin naar het Dutch Tea Festeaval, wat was dat leuk. Ik ga hier natuurlijk een blog over schrijven, maar nog even geduld. Het ontbreekt me op het moment een beetje aan de tijd geloof ik.

 

Hebben jullie ook zo genoten van het weer? leuke dingen gedaan tijdens het lange weekend? Mijn eerste weekoverzicht online, hoe vonden jullie het? Zal ik dit vaker doen?

 

Een zonnige groet,

Xenia

22 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Miryam schreef:

  Hi, nog gefeliciteerd met je mannetje! Wat heftig wat er met hem gebeurde en daarna met jou.. een heftig jaar dus. Vervroegd over is wel bijzonder zeg!

 2. Marieke schreef:

  Wat een heftig verhaal zeg! Je hebt inderdaad een heel pittig jaar achter de rug! Ik heb 1 kindje en vind het af en toe al best pittig!
  Waarom is je zoontje al voor het eind van het schooljaar overgestapt naar groep 5?

 3. Farah schreef:

  Een heftig maar mooi overzicht

 4. Nog gefeliciteerd met Mayson! Wat een schatje is het op de foto’s!

  1. Xenia schreef:

   Ah dank je wel! Is ook echt een schatje

 5. Sofie Katelijne schreef:

  zo’n overstap is en blijft toch spannend! Superleuk shirtje en rompertje trouwens!

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Ja leuk he😇 nieuwe hobby:)

 6. carrieremamma schreef:

  Wat is dat shirtje en dat rompertje leuk zeg! Hebben ze die daar ter plekke voor je gemaakt of moest je ze bestellen? Ik wil ze ook voor als Flynt 1 jaar wordt.

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Ik heb deze zelf gemaakt:)
   Mag altijd een berichtje sturen hoor ..

 7. Ezra schreef:

  Een heftig overzicht, maar ik vind dat je het allemaal zo positief benaderd. In elk negatieve zie je toch ook het positieve en daar heb ik veel bewondering voor! Knap dat je dit kan zeg.

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Zo ben ik meestal ( niet altijd) ook wel eigenlijk 🙂

 8. Thomas schreef:

  Mooi (en heftig) overzicht. Ik heb het idee dat de welbekende roze wolk maar een sprookjesidee is… Ook mijn vrouw zat niet op een roze wolk. Er komt ineens zoveel op je af en je leven veranderd ineens, dat het soms moeilijk is te genieten. Laat staan als het niet lekker loopt.

  1. Xenia schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens!

 9. Anne-Wil Kraan schreef:

  wat heb je toch een heftige week achter de rug, Disney in de zomervakantie klinkt heerlijk ben zelf nog nooit geweest maar ga zeker een keertje

  1. Xenia schreef:

   Is zeker een keer leuk om naar toe te gaan!

 10. Marguerita schreef:

  Leuk om te lezen allemaal. Spannend zo’n overstap midden in het schooljaar, wij hebben dit vorig jaar na de kerstvakantie gehad en dat was een combinatieklas, scheelde wel. Leuke kleertjes heb je geshopt! Ik hou van tumble <3 En wat een heftig verhaal van je jongste… pfff fijn dat je er inmiddels uit bent gekomen.

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Ik ben ook gek op Tumble! Voor jouw meiden hebben ze ook van die leuke dingen..

 11. Sofie schreef:

  Zo een leuk bericht om te lezen 🙂 Wat jammer van Disney maar het klinkt wel heel leuk hoe je de verjaardag van Mason hebt gevierd!

 12. Irina schreef:

  Wat een heftige week zeg! Wel heel fijn dat je nu Mayson’s verjaardag zo leuk kon vieren.

 13. Christa schreef:

  Leuk hoor een weekoverzicht!
  Heftig ; van Mayson en natuurlijk wat er daarna met jou gebeurde.
  Ik heb nooit op een roze wolk gezeten na de bevallingen, ben ik geloof ik te nuchter voor…
  Fijn dat je nu zo’n jaar kon afsluiten met een leuke verjaardag voor Mayson, doet je vast goed!
  En wanneer gaan jullie nu naar Disney?
  Ik wil ook zo graag met de kinderen, maar dat gaat nog even duren 😊

  1. Xenia schreef:

   Dank je wel! Disney is erg leuk:) We gaan in de zomervakantie weer, moeten nog even geduld hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *