DIY,  Food,  Recepten

Frozen Yoghurt snoepjes

Toen ik in eerste instantie de mal kreeg van de leukste lunch ben ik eerst flink op onderzoek gegaan om te kijken wat ik er allemaal mee kon en eigenlijk is dat best veel. En hoe heerlijk is het zo af en toe om te struinen op Internet, andere blogs en Pinterest. Na de snoepjes die ik als eerste maakte (zie deze blog) ging ik deze keer voor Frozen Yoghurt snoepjes.

Ik had al een keer Frozen Yoghurt gemaakt en vond het leuk om te kijken of dat ook met deze mal zou lukken.

Wat heb je nodig? Niet veel want met 2 ingrediënten en een beetje geduld heb je het al gemaakt!

  • Ik gebruikte voor mijn recept 1 kop  Griekse Yoghurt van Optimel, deze is wat steviger
  • 1/2 kop bosbessen
  • eventueel een beetje honing
  • blender of mixer
  • siliconenvorm
  • vriezer
  • bak
  • lepel
  • plasticzakje

Hoe maak je het?

  • Pureer of blend de bosbessen tot een smeuïge massa, totdat je jam hebt
  • Schep de Yoghurt hier doorheen. Je kan het helemaal mengen of een beetje vluchtig. Ik heb het vluchtig gedaan, dan heb je een leuk kleureffect bij het resultaat.
  • Om het in de mal te krijgen heb ik een boterhamzakje gebruikt. Ik heb hier de massa ingeschept en een puntje afgeknipt. Je hebt nu een soort mondje en op deze manier kun je de mal goed vullen
  • Zet de mal op bijvoorbeeld een kleine snijplank want doe je dit niet krijg je het niet zonder knoeien in de vriezer. De mal is zo soepel dat het dubbelklapt.
  • Vul de mal
  • Zet het een paar uur in de vriezer.
  • Smullen maar!

Het resultaat

Wij hebben er heerlijk van gesnoept. Je kan ze bewaren in de vriezer en er steeds een aantal uithalen. Wij hebben ze in 1 keer opgesnoept:) Als je ze er net uit haalt zijn ze een beetje hard. Ze smaken het beste als je ze even laat liggen en dan opeet, dan zijn ze nog beetje hard van buiten maar lekker zacht van binnen.

Een aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij wel eens Frozen Yoghurt gemaakt? Heb je nog leuke variaties hierop? Let me know!

Een snoepende groet,

Xenia

 

35 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: