Food,  Recepten

Cupcake met kokos en Oreo 

Vroeger, nou eigenlijk een paar jaar geleden bakte ik wat af. Ik was regelmatig met marsepein of fondant in de weer, heerlijk vond ik dat. Toch is het een beetje verwaterd, jammer eigenlijk. 

Na de snoepjes en de Frozen Yoghurt had ik zin om meer te maken en zo werden deze cupcakes geboren. 

 

 

Recept:

Ik heb voor dit recept het basisrecept gebruikt van Laura’s Bakery.  Een heerlijke site om rond te kijken, zelf ideetjes op te doen of gewoon om te maken. 

Omdat je met cup cakes eindeloos kan variëren heb ik voor deze cupcakes gekozen om Oreo en kokos toe te voegen

Je hebt nodig voor 12 cupcakes:

  • 180 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanille
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 50 gram kokos
  • Een rol Oreo koekjes 

Bereiding:

  • Mix in een kom de boter, suiker envanillesuiker romig
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf mixen tot de eieren goed zijn opgenomen
  • Voeg het zout en het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje tot
  • Voeg de kokos toe
  • Mix tot een luchtig beslag
  • Verdeel het beslag over de vormpjes
  • En doe de Oreo in het geheel in het vormpjes.
  • Je kan de Oreo er boven op leggen of verstopt in het verslag
  • En bak de cupcakes op 175 graden in 20 minuten gaar 

 

Het resultaat



De cupcake is goedgekeurd! Zowel mijn kinderen, leerlingen en mijn man hebben de keuring gedaan. Ze vonden het erg lekker!

Ik vond ze ook heerlijk al miste ik de kokossmaak een beetje. Volgende keer zal ik minder zuinig met de kokos zijn!

 

 

Hebben jullie nog leuke variaties om te gebruiken bij een basisrecept van de cupcake? Let me know! 

 

Met een smakelijke groet,

Xenia

19 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: