Dadelrepen
Food,  Gastbloggers,  Peggy,  Recepten

Dadelrepen met pure chocolade, noten en kokos

In de winkel kun je allerlei soorten repen kopen, lekker makkelijk natuurlijk. Wat veel leuker is om deze dadelrepen zelf te maken. veel gezonder, minder suiker en geen e- nummers. Ze zijn net zo lekker en misschien wel een stuk lekkerder.

Voor een lekker en gezond recept struin ik Pinterest af en kom zo op de leukste, lekkerste en gezondste websites terecht zo ook op die van zoetrecepten  waar ik aan de hand van haar recept dit lekkere en gezonde recept heb gemaakt.

Wat heb je nodig om deze dadelrepen te maken?

  • 250 gram ontpitte dadels (liefst Medjoul dadels deze zijn onbewerkt en zonder toevoegingen en suikers, te koop bij bijv. Lidl)
  • 100 gram noten bijvoorbeeld walnoot en/of pecannoten  (liefst rauw en zonder zout)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels kokosolie (liefst koudgeperst en niet-ontgeurd)
  • Chocoladereep Puur (liefst meer dan 75 procent cacao)
  • (mag ook beetje honing om het zoeter te maken)

Optie:

  • Goji bessen
  • Rozijnen
  • Blauwe bessen
  • Gedroogd fruit (stukjes)
  • Cacao (rauw)

 

Dadelrepen

Hoe maak je deze dadelrepen?

  • Wel de rozijnen en dadels 10 min in lauw warm water.
  • Giet ze af. Je kan deze stap ook overslaan als je keukenmachine krachtig genoeg is.
  • Pureer in een keukenmachine de dadels, rozijnen, noten, chocolade,cacao en kokosolie.
  • Meng er vervolgens gedroogd fruit en bessen door met een lepel.  Gebruik eventueel een beetje honing totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Neem een vierkante of rechthoekige schaal (ik gebruikte laatst een vleeswaren doos) waar je het mengsel inschept. Druk stevig aan en bestrooi met kokos.
  • Zet dit minimaal 2 uur in de vriezer. Of in de koelkast. Je kan ze echt een paar weken bewaren in de koelkast

Dadelrepen

Greetzz Peggy

Deze blog is geschreven door gastblogger Peggy, wil je meer recepten van haar lezen klik dan hier.

 

 

 

 

 

44 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: