Food,  Gastbloggers,  Peggy

Vijgenbrood met hazelnoten en cacao

Dit recept van het vijgenbrood is erg gezond. Je kunt dit eten als ontbijt, lunch maar is ook heerlijk als tussendoortje! Het is vooral lekker met (room)boter en (zelfgemaakte) jam

Ik vind het vooral leuk om een ingrediënt te gebruiken die ik niet vaak eet, maar wel ontzettend gezond is. Vandaar dat dit receptje mij aansprak!

Gedroogde vijgen zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vezels en hebben een bloeddruk verlagende werking.

De website van Hapjesprinces heeft me geholpen aan de basis van het recept maar de rest is echt een a la Peggy! Ik heb het recept meerdere malen aangepast en deze viel bij mijn mannen het beste in de smaak!

Dit vijgenbrood heeft een lekkere, zachte structuur en samen met de zoete smaak van de vijgen is dit een perfecte combinatie.

[checklist-box title=”Wat heb je nodig?” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • 250 gr  Speltmeel (of ander soort meel)
  • 250 gr Volle biologische Yoghurt of Griekse Yoghurt
  • 3 stuks (120 gr) Vijgen
  • 1 ei
  • 1tl baksoda
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek kruiden
  • 25 gr appel of peren stroop
  • 2 tl Honing (naar smaak en optioneel)
  • 1 el rauwe cacao
  • Handje vol hazelnoten (noten naar keuze)
  • Handje vol pecan noten (of walnoot)

[/checklist-box]

Vijgenbrood

[checklist-box title=”Hoe maak je het?” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Mix het meel, yoghurt, ei, baksoda, appel/peren stroop en koek kruiden, kaneel, honing, cacao tot een soepel beslag.
  • Snijdt de vijgen in kleine stukjes, en hak de noten grof.
  • Spatel de stukjes vijg en wat noten door het beslag ( bewaar wat voor de garneren)
  • Gooi alles in een cakeblik.
  • En strooi wat nootjes over het beslag.
  • Zet dit in een voorverwarmde oven.
  • 200 graden zo’n 45 minuten (check het even met een sate prikken, komt deze er droog uit is hij goed!)

[/checklist-box]

Vijgenbrood

greetzz Peggy

Deze blog is geschreven door gastblogger Peggy, wil je meer recepten van haar lezen klik dan hier.

Vijgenbrood

41 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: