In de spotlight

Inge Ingrid

Het is vrijdag en tijd om iemand even in de spotlight te zetten. Deze keer wil ik graag Inge  in de spots zetten want dat verdient ze! Ze kan prachtig tekenen, maakt mooie illustraties en heeft een leuke webshop. Naast dit alles is ze een geweldige coach!
Wie is het gezicht achter Inge Ingrid?
Inge is Inge en haar tweede naam is Ingrid. Ze is 35 jaar en heeft een zoontje van 5 jaar met wie ze samen met de rest van een ‘mixed family’ in Nijmegen woont. Haar beroep is docent Tekenen en coach Kleuren-Wijs, haar hobby is tekenen. Ze is een chaotische creatieveling met een flinke dosis doorzettingsvermogen om mooie dingen te creëren.
 Hoe is Inge Ingrid ontstaan?
Inge vond dit een erg leuke vraag want eigenlijk is ze natuurlijk al 35 jaar geleden ‘ontstaan’. En toch ook weer niet…in 2012 is ze begonnen met een hele intensieve training van het gedachtegoed Kleuren-Wijs door Wilga Zibel.
Wilga heeft Inge zoveel laten zien over  Inge als persoon. Tijdens deze training kwam Inge er steeds meer achter wie Inge nou werkelijk is. Een nieuwe ‘ik’, die ze eigenlijk al was. Niet geheel toevallig kwam Inge er in 2014 ook opnieuw achter wat haar grote passie is: tekenen. Ze merkte dat ze zonder na te denken heel veel kon vertellen door te tekenen. Toen Inge het aandurfde, heeft ze wat tekeningen op Facebook geplaatst. Ze kreeg er heel veel leuke reacties op en sindsdien is dat eigenlijk zo gebleven. Inge zit nu zelfs in het team Kleuren-Wijs, om samen met dit team het gedachtegoed uit te dragen.
Hoe ziet een normale werkdag eruit?
Vorig schooljaar werkte Inge als docent Tekenen en Kleuren-Wijs, op een middelbare school. Maar nadat ze na een moeilijke en drukke tijd in januari overspannen raakte, kwam Inge voor een deel in de ziektewet. Eerst moest haar batterij weer opladen worden. Inge vroeg zichzelf steeds meer af hoe ze eigenlijk verder wilde. Het kwam er eigenlijk op neer dat ze niet een persoon is die allerlei dingen tegelijk en goed kan doen. Dus moest Inge kiezen. Ze heeft ervoor gekozen om de dingen die ze echt heel leuk vind, verder te gaan uitbreiden. Daarom heeft ze deeltijd ontslag genomen en is Inge vanaf het nieuwe schooljaar geen docent Tekenen meer. Nog wel docent Kleuren-Wijs, dat is wat ze diep van binnen wil uitdragen. Momenteel heb Inge thuis een coachingspraktijk, geeft ze Kleuren-Wijs trainingen op school, tekent ze in opdracht en voor haarzelf, gebruikt ze Skype regelmatig met haar mentor Wilga Zibel om haar leerproces te bespreken. En bovenal zorgt ze ook voor haar zoontje Sam! Heel gevarieerd dus eigenlijk. Ze is op zoek naar de balans  in het coachen en het creatieve. Maar ze weet ook dat het allemaal niet vanzelf gaat en  ze moet echt werk maken hoe ze haar werk het beste kan verspreiden. Dit gaat met vallen en opstaan!
Over 2 jaar?
Inge heeft geen idee waar ze over 2 jaar staat, het zal zich nog gaan uitwijzen waar ze haar kwaliteiten voor kan gaan inzetten en wat goed voelt. Hetzij met illustreren of met coachingswerk. Het liefst blijft Inge allebei doen. Inge hoopt dat het balletje zo steeds meer gaat rollen op die vlakken.
 
Waar kunnen we je allemaal vinden de komende tijd?
Nadat Inge op een aantal markten heeft gestaan om haar werk in de wereld te zetten, gaat ze haar nu weer focussen op de Kleuren-Wijs lessen die weer gaan beginnen. Inge verzorgt de illustraties voor een heel gaaf project, dat haar Kleuren-Wijs collega’s Wilga Zibel en Marleen van Schoor hebben ontwikkeld.  Tegelijkertijd is Inge achter de schermen druk bezig om nieuwe spulletjes te ontwikkelen, waar ze haar creativiteit helemaal op los kan laten.
Inge is actief op Facebook en Instagram
Je kan haar natuurlijk ook vinden op haar website!
Wat is jouw lievelingsproduct en waarom?
Iedere tekening heeft eigenlijk een speciale betekenis. Maar misschien kies ze dan voor de pinnetjes. Het zijn kleine geluksbrengers die je jezelf of een ander kunt geven. Vaak wordt daar door de mensen zelf ook een speciale betekenis aan gegeven. Ze brengen mensen dus in verbinding en zijn daarnaast ook nog eens heel klein en schattig, daar houd ik van :-).
Heb je de pinnetjes gezien in de shop? Ze zijn echt heel leuk om bijvoorbeeld kado te doen! Ik ben zeker fan!
Een leuke wetenswaardigheid
Vroeger vond Inge dat ik helemaal niet zo goed kon tekenen. Pas toen ze zichzelf meer is gaan waarderen, was ze ook minder bang om fouten te maken. Daardoor is ze veel meer gaan oefenen en is Inge trots op wat daaruit voortgekomen is :-).
Ook zo enthousiast?
In de webshop geeft Inge tot en met zondag 40% korting op de pinnetjes, dus twijfel niet en neem zeker even een kijkje op de webshop!
Nou Inge je mag zeker heel erg trots zijn op jezelf! Zo leuk om te zien wat je doet en al allemaal hebt bereikt.
Lieve Inge, heel veel succes met alles wat je nu doet ! Ik weet zeker dat er hele mooie dingen op jouw pad komen!
Dank je wel dat je mee wilde werken en voor je openheid x Xenia

16 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: