Food,  Gastbloggers,  Peggy,  Recepten

Verstopte groentesaus

Ik vraag me soms wekelijks maar vaak dagelijks af wat we nou weer eens moeten eten. Met dit recept heb je in 1 keer heel veel groente binnen. Ik maak er vaak genoeg van zodat we er 2 keer van kunnen eten.

Ik heb er lasagne van gemaakt met speltbladen, maar je kan dit ook eten over de pasta, bij rijst of quinoa. Mijn inspiratie heb ik bij Barbara eet vandaan.

Je moet er even de tijd voor hebben , maar het resultaat is heerlijk en heel erg gezond!

Doen jullie dagelijks boodschappen of gelijk voor een hele week?

Verstopte groentesaus

  • 1 fles of pak passata (gezeefde tomaten) Je kan de passata ook zelf maken ik zag bij Piens keuken een makkelijk en gezond recept voorbij komen.
  • Wat verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 aubergines
  • Paprika of groente soort naar keuze
  • Champignons evt courgette
  • 400 gr rundergehakt of tartaar
  • Olijf olie of koksolie
  • Hüttenkäse of geraspte kaas
  • Organo en evt. kurkuma en verse kruiden.

Verstopte groentesaus

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Was de aubergines en wikkel ze in aluminiumfolie. Je kunt de aubergines ook al eerder maken en een dag of 2 in de koelkast bewaren.
  • Leg de aubergines in een ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 2 uur in de oven, totdat de aubergines door en door zacht zijn.
  • Laat ze afkoelen.
  • Verwijder de schil van de aubergines en gooi ze in de keukenmachine en maal ze tot moes.

Als de aubergines in de oven staan kun je aan de slag met onderstaande.

  • Verwarm in een stevige braadpan wat olijfolie of koksolie op  laag vuur.
  • Pel de ui en de knoflook.
  • Was de wortels en snijd in grove stukken.
  • Maak de bleekselderij schoon.
  • Doe alle groenten in een keer of in meerdere keren in een keukenmachine en maal fijn. Mocht je geen keukenmachine hebben, snijd de groente dan heel fijn.
  • Doe de gemalen groente in de pan en roer even om.
  • Voeg het gehakt erbij en meng het door de groenten heen,totdat het helemaal rul is.
  • Voeg de aubergine, oregano, kurkuma en passata toe.
  • Roer alles een laatste keer om en zet de pan op de kleinste pit op het laagste vuur.
  • Laat dit met de deksel op de pan 2 uurtjes stoven.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bak in een koekenpan de champignons en de courgette bruin en voeg deze toe aan de saus.
  • Hüttenkäse of geraspte kaas erover.

Lekker met een frisse salade.

Verstopte groentesaus

Eet smakelijk!

greetzz Peggy

Deze blog is geschreven door gastblogger Peggy, wil je meer recepten van haar lezen klik dan hier.

25 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: