Food,  Gastbloggers,  Peggy,  Recepten

Speltbroodjes met zadenmix

 

Een tijdje terug was ik online een beetje aan het snuffelen en kwam ik op de site van keukenliefde  terecht. Ik vind het heerlijk om te neuzen en te kijken welk recept ik ook eens kan maken. Deze broodjes zagen er zo lekker en aanlokkelijk uit dat ik ze gewoon een keer moest maken. Heb er wel een beetje een Peggy draai aan gegeven. Neem zeker eens een kijkje op www.keukenliefde.nl voor nog meer inspiratie want er staan heel veel lekkere recepten op!

Deze broodjes zijn heerlijk bij een lekker ontbijtje, uitgebreide brunch/lunch of bij de smaakvolle soep. Vorige week maakte ik heerlijke courgette soep en het recept kun je hier vinden, deze broodjes passen er perfect bij!

Wij hebben de helft opgegeten en de helft ingevroren. Door ze in te vriezen kan ik ze ook meenemen naar mijn werk. Ik kan me er dan al de hele tijd op verheugen en kan niet wachten tot de pauze begint!

Hebben jullie ook wel eens iets waar je zo naar uit kan kijken?

 

 

[checklist-box title=”Benodigdheden voor 15 kleine broodjes” extraTitle=”” extraUrl=””]

 

  • 600 gr bloem ( speltbloem en tarwebloem)
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 1 tl (suiker) kokosbloesemsuiker
  • 120 ml (melk) amandelmelk + 2 el melk om in te smeren
  • 1 el lijnzaad en Hennepzaad (optioneel)
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 300 gr Griekse Yoghurt
  • 120 ml olijf olie of zonnebloemolie
  • Pitten/zadenmix

[/checklist-box]

[checklist-box title=”Hoe maak je het?” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Meng eerst de droge ingrediënten
  • Daarna de natte erdoor heen met een kneedhaak of met je handen.
  • Blijf kneden tot je een echt deeg hebt.
  • Maak hier 15 bolletjes van
  • Leg deze op een bekleed bakblik.
  • Maak een kruis met een scherp mes in de bovenkant van de bolletjes.
  • Bestrijk de bolletjes met melk
  • En als laatste strooi je er de pitjes en zaden erover heen.
  • Zet de oven op 170 graden en laat ze ongeveer 20 /25  minuten bakken.

[/checklist-box]

 

Tip: Ietsje warm zijn ze het allerlekkerst!!

 

Eet Smakelijk!!!

Greetzzz Peggy

 

Ook leuk om te lezen:

 

24 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: