Food,  Gastbloggers,  Peggy,  Recepten

Spaanse zoete aardappel tortilla

Ik was op zoek naar een heerlijk receptje voor de lunch, liefst iets met groenten en ei. En natuurlijk moest het iets gezonds zijn. Al gauw kwam ik op de site van Faya terecht van Killerbody. 

En ja wie wil die killerbody nou niet:). Op de site van Faya zijn veel leuke en inspirerende recepten te vinden. Neem zeker eens een kijkje!

Ik wil vandaag in ieder geval het recept van de Spaanse zoete aardappel tortilla met jullie delen.

Ik heb het recept voor 2 personen gemaakt

[checklist-box title=”Wat heb je nodig?” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Klein stukje zoete aardappel (zo’n 8 dunne plakjes)
  • Half uitje
  • 2 a 3 eieren’
  • Tijm
  • Blikje tonijn
  • Halve courgette
  • Garnering pompoenpitten

[/checklist-box]

 

[checklist-box title=”Hoe maak je het?” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Snij de courgette, de aardappel en de ui
  • Flinke scheut olijfolie in de pan
  • Bak hierin de plakjes zoete aardappel
  • Stukjes courgette en de ui mogen erbij
  • Eieren even luchtig kloppen
  • Voeg tonijn toe aan de ei
  • Eimengsel over de zoete aardappel, ui en courgette
  • Tijm, zout en peper naar smaak.
  • Zet een deksel op de pan en bak op laag vuur totdat het eimengsel gestold is.
  • Zodra de bovenkant van de tortilla gestold is, leg je een plat bord op de koekenpan; draai hem om op het bord en laat hem weer omgekeerd terug in de pan glijden.
  • Draai de tortilla weer om op een plat bord, laat even afkoelen.
  • Garneer met wat pompoenpitten en snijd hem in punten.

[/checklist-box]

Buen apetito!!!!!!

 

Greetzzz Peggy

 

 

Ook leuk om te lezen:

 

18 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: