Ken jij de Marlene appel al? + een heerlijk recept!

on

Wij zijn hier thuis altijd dol op appels. De kinderen nemen ook altijd graag een appel mee naar school. Soms is een beetje variatie voor het 10- uurtje zeker leuk, maar de appel zit regelmatig in de trommel.

Heb jij een leuk idee voor een 10- uurtje? Laat je dat dan weten in de reactie hieronder

Een appel mee naar school is natuurlijk altijd een goed idee. Maar door dit fruit in een brood te verwerken, wordt het geheel nog eens extra voedzaam en smakelijk. Van Marlene® appels uit Zuid-Tirol kun je nu gemakkelijk dit appelbrood maken, boordevol appels en rozijnen.

Marlene® Royal Gala.

In Zuid-Tirol ligt het grootste appel aanbouwgebied van Europa. Door de geografische ligging aan de zuidkant van de Alpen in combinatie met het Mediterrane klimaat hebben Marlene® appels een unieke smaak. De oogst begint er traditiegetrouw eind augustus. De eerste appel van het seizoen die geoogst wordt is de Royal Gala Marlene®

Marlene® is het symbool voor top kwaliteitsfruit uit Zuid Tirol en het grootste Italiaanse merk voor de productie van appels met het breedste assortiment. 

Zowel zoet als sappig en rood, geel of groen van kleur: Marlene® appels zijn er voor iedere smaak!

Ingrediënten voor 1 appelbrood

    • 250 gram cottage cheese

    • 150 gram bruine suiker

    • 3 eieren, scheutje melk

    • 75 gram rozijnen

    • 3 theelepels kaneel

    • 2 Marlene® Royal Gala appels

    • 250 gram volkorenmeel

    • Klontje zachte boter en stukje bakpapier

    • 2 theelepels bakpoeder

Bereiding

    • Verwarm de over voor op 170 °C.

    • Zeef het bakpoeder door het volkorenmeel.

    • Vet het cakeblik in met boter en bekleed deze met bakpapier

    • Vermeng de cottage cheese met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Roer alles tot een romig mengsel.

    • Schil de appels en hou een kwart van de appels apart. Snij dit deel in dunne plakjes. De overige delen van de appel in kleine stukjes snijden.

    • Voeg de kaneel, de rozijnen met appelblokjes en het volkorenmeel toe aan het cottage cheese mengel en doe het geheel in het cakeblik.

    • Steek ter decoratie de schijfjes appel aan de bovenkant van het broodbeslag.

    • Bak het appelbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven van 170 °C.

    • Eet smakelijk!

Waar te koop?

Marlene® appels zijn te koop in bij de groente- en fruitspecialist.

Kook of bak jij wel eens met appel?

Ook leuk om te lezen?

 

17 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Merel schreef:

    Ziet er heerlijk uit, krijg er meteen trek van! Kende deze appelsoort nog niet, maar ziet er echt goed uit.
    Merel onlangs geplaatst…Lees mee 45: mijn favoriete blogs van afgelopen weekMy Profile

  2. Bianca schreef:

    Deze soort appel ken ik nog niet, maar ik verwerk appels vaak door lekkere bak recepten x
    Bianca onlangs geplaatst…KIDS FASHION | GAVE SNEAKERS VAN TWINS & TRACKSTYLEMy Profile

    1. Xenia schreef:

      Lekker! Appels kun je overal voor inzetten.. Wat is jouw favoriete bakrecept als het om appels gaat?

  3. esther schreef:

    Leuk recept, kreeg hem ook doorgestuurd. Benieuwd naar hoe het je smaakt 🙂

    1. Xenia schreef:

      Ik vind bakken geweldig , dit is een lekker recept! Ga je hem ook maken?

  4. Fleur schreef:

    Klinkt lekker, Ik ken wel bananenbrood, maar met appels heb ik dat nog nooit geprobeerd
    Fleur onlangs geplaatst…Ik Snack – Jij Snackt in de Snack TagMy Profile

  5. MC Kleuver schreef:

    Appelbrood, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar het lijkt me heel lekker. Appel op een vuurtje met een beetje rozijnen en suiker bij, lekker!

    1. Xenia schreef:

      Lekker hè! Appelflappen zijn ook zo lekker 🙂

  6. Jamey schreef:

    Ik ben zelf helaas allergisch voor appels door de zuren die er in zitten. Jammer want vond het vroeger altijdbheerlijk!
    Jamey onlangs geplaatst…10 leuke weetjes over.. Kaapverdië!My Profile

  7. Judith schreef:

    Buiten appeltaart en appelcake maak ik eigenlijk niets met appel. Wat een origineel recept zeg!

  8. nicole schreef:

    Ik kende wel suikerbrood, maar nog geen appelbrood. Ik vind het een beetje veel ingrediënten, maar afgezien daarvan een leuk recept!
    nicole onlangs geplaatst…Beste Fitbit vriendenMy Profile

  9. Marjolein schreef:

    Ik kende deze appel niet, leuke ontdekking. En een appeltaart is er heel snel en lekker mee gemaakt. Het is nu ook appelseizoen dus kunnen we weer optimaal experimenteren, nice!

    1. Xenia schreef:

      Heerlijk hè! Veel bakplezier

  10. Elles schreef:

    Nog nooit met appel gekookt eigenlijk. Het lijkt me wel een keer leuk en lekker om te doen!
    Liefs,
    Elles
    Elles onlangs geplaatst…3lles.nl bestaat twee jaar! + lachen om oude foto’sMy Profile

    1. Xenia schreef:

      Ik ben benieuwd! Wel leuk en lekker om te doen een keer:) Als je keer wat maakt, laat je het dan weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge