Persberichten

Van onderwijsdruk naar onderwijsgeluk

Over een paar dagen is het 5 oktober, de Dag van de Leraar. Zelf werk ik in het VO en worden wij als docent vaak op deze dag in het zonnetje gezet door een lekker stukje taart. Ik heb ook wel eens een roos gekregen of een leuke kaart in mijn postvak. Het is fijn als er waardering is voor het werk dat je doet.

Mensen om je heen zien alleen maar de hoeveelheid vrije dagen maar niet wat je als leraar allemaal moet doen. Je hoort mij zeker niet klagen maar er is bestaat zeker iets als werkdruk.

Dit is de reden dat aankomende donderdag op de Dag van de leraar, leraren van het basisonderwijs massaal gaan staken voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Deze leraren maken eke dag weer het verschil voor de jeugd, jouw kinderen en daarmee de toekomst.

Van onderwijsdruk naar onderwijsgeluk
365 Dagen Succesvol lanceert gratis cursus voor leraren, lees gauw verder om je ook aan te melden!

Op 5 oktober, de Dag van de Leraar, schenkt 365 Dagen Succesvol hun geluksformule aan alle leraren in Nederland. Op dezelfde dag staken leraren massaal voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Leraren die elke dag weer het verschil maken voor de jeugd en daarmee de toekomst. Om hen te steunen in deze belangrijke taak en de onderwijsdruk te transformeren naar onderwijsgeluk hebben we 365 Dagen Succesvol Onderwijs opgericht en deze online cursus ontwikkeld.

Een miljoen kinderen geluksles op school

De missie van 365 Dagen Succesvol Onderwijs is dat in 2025 een miljoen kinderen de geluksformule voor het leven op school leren, gewoon van hun leraar. En daarom stelt 365 Dagen Succesvol Onderwijs vanaf volgend schooljaar de meest inspirerende, interactieve en creatieve lessen gratis ter beschikking voor alle leraren op de basisschool, middelbare school en het mbo. Deze gelukslessen zullen dit schooljaar worden ontwikkeld. Dit gebeurt samen met een ontwikkelgroep, pilotscholen en online braindumps, waarin iedereen mee kan denken. Zo wordt er een beweging gecreëerd waar niet het systeem, maar het geluk van de leraar en leerling centraal staat.

En waarom doet 365 Dagen Succesvol dit? ‘Zodat je het belangrijkste op school leert!’ aldus Arjan Vergeer. ‘En elk kind leert een leven te creëren waarvan het gelukkig wordt’, vult projectleider Rianne van Lagen hem aan. 

Een gelukkige klas begint bij de leraar

Als leraar leef je voor en geef je door. Daarom krijgen alle leraren die zich aanmelden vanaf 5 oktober gratis de online cursus: ‘Van onderwijsdruk naar onderwijsgeluk’. Tijdens de cursus krijgen ze toegang tot de geluksformule van 365 Dagen Succesvol, ontwikkeld door David de Kock en Arjan Vergeer. Duizenden mensen volgden een programma van 365 Dagen Succesvol, werken inmiddels met deze formule en veranderen met behulp ervan hun leven.

Rianne van Lagen vertaalde de geluksformule, samen met verschillende leraren, naar de onderwijssituatie. Wat vinden zij belangrijk om hun leerlingen mee te geven? En wat weerhoudt hen ervan dit ook daadwerkelijk te doen? Welke invloed hebben zij zelf hierop? Kortom: Waar verlangen ze echt naar en hoe kunnen zij hun verlangen waarmaken, zodat zij meer onderwijsgeluk ervaren? Leraren gaan samen aan de slag: In 12 praktische stappen pakken ze het eigenaarschap weer terug. In hun leven en voor de klas!

Aanmelden voor de cursus

Leraren die de cursus willen volgen en alle mensen die mee willen ontwikkelen of op de hoogte willen blijven, kunnen zich gratis aanmelden op: 365dagensuccesvol.nl/onderwijs

Nederland het gelukkigste land ter wereld
De missie van 365 Dagen Succesvol is: Nederland het gelukkigste land ter wereld. Om dat te realiseren geven David de Kock en Arjan Vergeer (online) masterclasses en seminars, schrijven boeken, artikelen en een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad over hoe je een gelukkig leven leidt. David en Arjan horen bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes. Het Parool plaatste hun in het rijtje Paulo Coelho, Deepak Chopra en Brené Brown. Van hun boeken, 365 Dagen Succesvol en 365 Dagen Succesvol in de Liefde, zijn meer dan 70.000 exemplaren verkocht. En met 245.000 leden is hun Facebook-community een van de grootste in Nederland op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Als docent ga ik mij zeker aanmelden voor deze cursus! Ik vind deze formule super en zou dit graag gaan toepassen in de klas! jij ook? Deel dit bericht met jouw collega’s zodat ook zij kunnen deelnemen aan deze gratis cursus!

Voor alle docenten die donderdag gaan staken succes!

Hoorde vandaag op het nieuws dat er al een nieuw moment van staken is aangekondigd in november. Heb je het gemist?  Dan kun je het hier lezen -> Staking november al gepland

5 Reacties

 • Maaike

  Het klinkt echt als een goede cursus. De staking snap ik heel goed. De werkdruk is gewoon ontzettend hoog en salaris niet geweldig. Ik snap nog steeds niet waarom het vo meer krijgt als het basisonderwijs eigenlijk. Ik vind het gewoon niet logisch.

 • Marieke

  Ik ben leerkracht geweest en hiermee gestopt. Iets met werkdruk enzo….
  Ik begrijp heel goed dat leerkrachten actie willen ondernemen. De werkdruk in de verantwoordelijkheid zijn echt te hoog. En daar mag ook wel een hoger salaris tegenover staan. Of gewoon je aan je werkuren houden.
  Alleen vind ik het wel jammer dat er gestaakt wordt. Het lijkt mij dat ouders en kinderen hier weer de dupe van zijn. Als je als ouders werkt moet je extra opvang betalen, etc.
  En mijn dochter gaat zóó graag naar school, probeer haar maar eens te vertellen dat ze een dag vrij is. Dat is in het weekend ook al een pittige klus.

  • Xenia

   Ik ben het als moeder helemaal met je eens! Mijn kinderen snappen dit inderdaad ook niet. Als het wat gaat opleven dan hebben onze kinderen er ook profijt van uiteindelijk ! Bedankt voor je reactie ! ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: