Appelmuffins met broccoli en spinazie

Vandaag wil ik een recept met jullie delen uit het mooie kookboek: The Green Kitchen at Home. Ik kreeg dit boek om te reviewen en dan moet er natuurlijk ook een recept uit gemaakt worden. Morgen zal er een uitgebreide review komen op mijn blog over dit boek. En wie jarig is trakteert, want er is ook wat te winnen.

Dus kom morgen zeker nog even terug!

Appelmuffins met broccoli en spinazie

Muffins doen het vaak wel goed bij kinderen. Deze muffins worden zoet gemaakt met appel en honing. De mosterd geeft er een extra smaakje aan.

Wat heb je nodig?

[checklist-box title=”Groentevulling” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • ½ prei
  • ½ stronk broccoli
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook gepeld en fijn gesneden
  • 1 tl fijngesneden verse tijm of oregano
  • ½ tl zeezout
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • 1 appel in blokjes
  • grote hand spinazie, grof gesneden

[/checklist-box]

[/checklist-box]

[checklist-box title=”Droge ingrediënten ” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • 160 g boekweitmeel
  • 100 g havervlokken
  • 2 el aardappelzetmeel
  • ½ tl zeezout
  • 2 tl bakpoeder
  • pompoenpitten

[/checklist-box]

[checklist-box title=”Natte ingrediënten ” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • 3 scharreleieren
  • 160 ml ongezoete yoghurt
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2tl appelazijn

[/checklist-box]

Hoe maak je het?

[checklist-box title=”Bereidingswijze” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC
  • Muffinbakvorm in vetten en eventueel bekleden met bakpapier. Ook kun je siliconen bakvorm gebruiken of papieren vormpjes.
  • Was de prei en snij deze fijn
  • Schil de broccolistronk en snij in kleine blokjes
  • Snij de broccoliroosjes grof
  • Verhit de olie voor de vulling op middelhoog vuur
  • Fruit de prei en broccoliblokjes 5 minuten
  • Doe de roosjes erbij, samen met de knoflook, tijm en zout en peper en bak 5 minuten
  • Voeg de appel en de spinazie toe
  • Bak tot de groentes gaar zijn, de appel zacht en de spinazie is geslonken
  • Roer wel af en toe om aanbranden te voorkomen
  • Haal de pan van het vuur en zet deze even weg
  • Doe alle droge ingrediënten in bijvoorbeeld een foodprocessor en hak op hoge snelheid fijn
  • Doe dit in een grote schaal met een kuiltje in het midden
  • Zet dit even weg
  • Breek de eieren en voeg de rest van de natte ingredienten toe
  • Mix op hoge snelheid alles door elkaar
  • Schenk de natte ingredienten in het kuiltje bij de droge ingredienten
  • Doe ze met een spatel beetje husselen
  • Doe de groentevulling erbij en mix kort anders kunnen de muffins taai worden
  • Verdeel het beslag over de bakvormen
  • strooi de pompoenpitjes erover
  • Bak de muffins in 20 minuten tot ze goudkleurig zijn
  • Laat ze afkoelen

[/checklist-box]

Eet smakelijk

Greetzzz Peggy

Kookboek The Green Kitchen

Ook leuk om te lezen

 

Volg je mij al?

Instagram | Facebook | Twitter |

 

23 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Kreanimo schreef:

    Dat kan ik wel eens proberen bij de kinderen… bedankt voor het delen.

    1. Peggy schreef:

      Hopelijk vinden de kids het lekker! Graag gedaan hoor!

  2. Marieke schreef:

    En? Smaakt het ook een beetje? Het klinkt wel heel gezond en ze zien er ook prachtig uit!

    1. Peggy schreef:

      Dank je! Ja waren lekker hoor, ook als lunch! Ik heb er zelf wel gehakt aan toe gevoegd, je kan je eigen draai eraan geven heerlijk hoor!

  3. Gyula Van schreef:

    Jippie het recept heb vorige week stukje mogen proeven en het was echt lekker !
    Boodschappen gaan doen en gaan maken 🙂

    1. Xenia schreef:

      O echt wat toevallig! Wel de tijd ervoor nemen heb ik begrepen

    2. Peggy schreef:

      Jaaa was lekker he! Ook als lunch heerlijk! Je kan je eigen draai eraan maken, ben benieuwd!

  4. MamaMinke schreef:

    Ik hou van verborgen groente. Ik hoop morgen even terug te komen.

    1. Xenia schreef:

      Zou gezellig zijn! Tot morgen 🙂

  5. Carrieremamma schreef:

    Echt heel bijzonder. Zou er nooit opkomen maar na het lezen van dit artikel denk ik…mmm misschien toch eens maken.

    1. Xenia schreef:

      Kan heel handig zijn!

    2. Peggy schreef:

      Leuk, zeker doen met je eigen twist eraan..

  6. Kiki hasselton schreef:

    Oh, dit is apart! Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden, maar je hebt in ieder geval je groentes binnen!!!

    1. Xenia schreef:

      Gewoon een “ echte “ muffin met chocola:)

    2. Peggy schreef:

      Precies haha die je zelf het lekkerst vind..

  7. Maaike schreef:

    Klinkt lekker en wie weet helpt verborgen groente. Het proberen waard.

    1. Xenia schreef:

      Bij ons thuis werkt dat zeker..

    2. Peggy schreef:

      Jaa zijn lekker!!! Je kan ook andere groentes erin doen hé, ideaal verborgen groentes 😉

  8. Stephanie schreef:

    Oehh dat ziet er heerlijk uit! Die ga ik ook eens proberen te maken.

    1. Xenia schreef:

      Heerlijk! Neem wel je tijd hoor, uurtje nodig:)

    2. Peggy schreef:

      Jaa zijn lekker!!! en je kan je eigen draai eraan geven, andere groentes wat kaas, of vlees?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *