Heb jij wel eens appelroosjes gemaakt?

Een tijdje terug kreeg ik heerlijke Marlene appels opgestuurd en een siliconen bakvorm. Ik vind het altijd heerlijk om recepten te maken met appel en Pinterest staat hier vol mee. Gastblogger Peggy vond op de website van Zoet en Verleidelijk een heerlijk recept namelijk die van appelroosjes. Peggy ging hier mee aan de slag.

Ken jij de Marlene appel al? Ik schreef hier een blog over-> deze kun je hier lezen

Appelroosjes klinken alleen al leuk, benieuwd hoe je het maakt? Lees dan gauw verder

Wat heb je nodig?

[checklist-box title=”Ingrediënten ” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • 1 rol bladerdeeg ( ik gebruikte vers bladerdeeg van tante Fanny)
  • 2 roze/rode appels (ik gebruikte Pink Lady)
  • 750 ml appelsap
  • 3 el citroensap
  • 100 g kristalsuiker + 2 el
  • honing
  • 1 tl gemalen kaneel
  • een paar eetlepels abrikozenjam
  • eventueel poedersuiker om te bestuiven

[/checklist-box]

Doe jij al mee met de winactie? Win een kookboek van The Green Kitchen at Home!

Hoe maak je het?

[checklist-box title=”Bereidingswijze” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer/koelkast en laat het ontdooien.
  • Breng het appelsap samen met 100 g kristalsuiker en het citroensap in een ruime pan aan de kook.
  • Was ondertussen de appels en snijd ze doormidden. Verwijder in iedere appel-helft het klokhuis.
  • Snijd de vier appel-helften met een scherp mes in hele dunne schijfjes.
  • Zodra het appelsap kookt draai je het vuur laag en voeg je de appelschijfjes toe.
  • Kook de appelschijfjes een paar minuten (circa 3-4) tot ze zacht zijn. De kooktijd hangt af van hoe dik je de schijfjes gesneden hebt. De schijfjes moeten uiteindelijk zacht genoeg zijn om ze te kunnen rollen, maar niet zó zacht dat echt helemaal doorzichtig zijn en snel scheuren: houd ze dus goed in de gaten!
  • Giet de appelschijfjes voorzichtig af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.
  • Leg wat vellen keukenpapier op je werkblad en leg de appelschijfjes op het papier.
  • Doe 2 eetlepels kristalsuiker samen met de gemalen kaneel in een kommetje en roer dit door elkaar.
  • Ontrol je rol bladerdeeg en leg het in de lengte voor je op je werkblad neer (dus met de korte zijde naar boven). Rol er met je deegroller van beneden naar boven en van boven naar beneden paar keer overheen zodat het deeg iets dunner wordt.
  • Snijd het deeg in stroken van ongeveer 4 centimeter breed.
  • Bestrijk elke strook met een beetje honing.
  • Leg nu een aantal appelschijfjes (circa 8-9) in een horizontale lijn met de rode kant omhoog op iedere deegstrook: leg de schijfjes zo neer aan de bovenzijde van de strook dat het bovenste gedeelte  van de schijfjes (dus met het rode randje) boven de deegstrook uitsteekt. Laat de appelschijfjes elkaar overlappen: leg halverwege het ene schijfje het andere erbovenop. Zorg ervoor dat je aan het de rechterkant van de deegstrook nog een klein stukje deeg overhoudt.
  • Bestrooi de appelschijfjes met een beetje van de kaneelsuiker.
  • Vouw de deegstrook dubbel (dus vouw de onderste helft naar boven over een deel van de appelschijfjes heen). Druk aan.
  • Rol nu de deegstrook voorzichtig van links naar rechts op. Zorg ervoor dat de appelstukjes in het dubbelgevouwen bladerdeeg blijven zitten: druk ze terug/naar beneden als dit nodig is.
  • Druk het uiteinde van de deegstrook goed vast op je rolletje.
  • Plaats de appelroosjes in je muffinbakplaat (die je eventueel nog wat ingevet hebt met wat boter/olie).
  • Bak de roosjes in circa 40-45 minuten gaar in de oven.
  • Breng tegen het einde van de baktijd enkele flinke eetlepels abrikozenjam met een klein beetje water (circa 1 el) aan de kook in een steelpan. Wrijf de warme jam door een zeef.
  • Haal de appelroosjes uit de oven en bestrijk de bovenkant voorzichtig met de warme jam.
  • Haal de appelroosjes voorzichtig uit je muffinbakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bestuif ze voor het serveren eventueel met wat poedersuiker.

[/checklist-box]

appelroosjes

Foodparty! Feest jij mee?

Een tijdje terug kwam ik in contact met het blogfeestje en ik vond het een super leuk idee. Dit bracht mij zeker op ideetjes. Maar of ik zoiets leuks kan organiseren net als deze meiden? Het bleef steeds een beetje in mijn hoofd spoken tot ik co-host mocht zijn van het blogfeestje, na wat contact met Fleur was ik om!

Doe jij gezellig mee?

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

Ook leuk om te lezen

Volg je mij al?

Instagram | Facebook | Twitter |


⊗ Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf. De foto van de appel in dit artikel is eigendom van dit bedrijf , ik mocht hem gebruiken om dit product te promoten. 

37 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Yes I'm in! -
  2. Melissa krijns schreef:

    Nog nooit gemaakt of aan gedacht. Maar het ziet er wel onwijs mooi en lekker uit!

  3. Madelon schreef:

    Zo zeg! Dat ziet er leuk en vooral lekker uit! Lijkt me leuk om een keer te proberen. Al vraag ik me af of ze dan ook zo mooi zullen worden haha

  4. Charlotte schreef:

    Dat ziet er nog eens leuk uit! Binnenkort maar eens proberen, ik hou wel van dit soort recepten. Alle producten heb je vaak wel in huis, ideaal!

  5. Hanneke schreef:

    Ik ben totaal geen keukenprinses en op dit soort momenten vind ik dat heel jammer, haha. Ziet er fantastisch uit!

  6. Merel schreef:

    Wat ziet dit er leuk uit zeg! Lijkt me heerlijk voor met kerst als toetje of voor op een buffet. Ga hem opslaan en onthouden!

  7. Essma schreef:

    Mooie creatie! Weer niet of ze er bij mij ook zo mooi uit zouden komen 😄! De Marlene appel kende ik ook nog niet! Nu dus wel! 😉

    1. Xenia schreef:

      Kwestie van eens proberen 😇

  8. Priscilla schreef:

    Jaa ze zijn zo leuk! Ik zag ze vorig jaar ook al veel voorbij komen. Ik ga ze binnenkort ook maar even maken 🙂

  9. Sylvia schreef:

    Wat een leuk idee. Zowel de appelroosjes als het blogfeestje! Ik ga het zeker een keertje uitproberen. Vooral met kaneel lijkt het mij heerlijk😄

  10. Kiki hasselton schreef:

    Wauw, wat ziet dat er lekker uit! Dat kan ik (misschien) ook nog wel maken 🙂 en ik heb ook een recept gedropt. Wel een wat oudere, maar lekker en makkelijk!

  11. Helena schreef:

    Hmmmm, dat ziet er gewoon te lekker uit om op te eten, haha! Wat een leuk ideetje om te maken, die sla ik zeker op!

  12. Sylvia schreef:

    Ik heb dit echt nog nooit gemaakt. Ik ben denk ik niet echt een bakprinses? Maar ziet er superlekker uit

  13. Caroline schreef:

    Wauw, wat ziet dit er mooi uit! Het is de eerste keer dat ik dit zie, maar het lijkt echt iets voor een uitgebreid etentje als je je gasten eens wil imponeren.

  14. Anouk schreef:

    Wat een super leuk idee! Het ziet er ingewikkeld uit maar als ik de beschrijving zo lees valt dat mee. Leuk voor kerst!

    1. Xenia schreef:

      Het is helemaal niet moeilijk hoor

  15. Eva schreef:

    Het ziet lekker én heel mooi uit! Leuk om eens uit te proberen met onze oudste dochter!

    1. Xenia schreef:

      Leuk en ben benieuwd

  16. nicole schreef:

    Ze zien er ook zo leuk uit zeg! Ook leuk als traktatie op school.

    1. Xenia schreef:

      Dank je wel! O dat is ook een goed idee:)

  17. Lodi schreef:

    O wat gaaf zeg, het lijkt me best ingewikkeld, maar zo lekker, gewoon maar een proberen 🙂

    1. Xenia schreef:

      Is helemaal niet moeilijk. Beetje priegelen maar zo gepiept

  18. Wat ziet dit er leuk uit zeg! Vooral leuk voor het kerstdiner. Thanks voor de tip.

    1. Xenia schreef:

      Ja dat is zeker leuk! En niet moeilijk hoor

  19. Ilse Flower schreef:

    Wat een leuk idee! Dit zal ik zeker ook eens proberen. De appelroosjes zien er echt lekker uit!

    1. Xenia schreef:

      Dank je wel! Ben benieuwd

  20. Fleur schreef:

    Ze zijn leuk! Ik had ze op Pinterest wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit zelf (durven) maken! Ik heb ook een linkje achter gelaten in je Foodparty

    1. Xenia schreef:

      Dank je wel!

      Het is wat gepriegel maar eigenlijk niet zo moeilijk.. Ziet er moeilijker uit dan het is
      Super leuk!

  21. Leuk, ik doe gezellig mee. Bedankt voor het linken 🙂

    1. Xenia schreef:

      Super leuk dank je wel! Als jij nog tips hebt 😇

  22. Stephanie schreef:

    Nog nooit gemaakt, maar ziet er indrukwekkend uit. Wie weet probeer ik zoiets voor het kerstdiner.

    1. Xenia schreef:

      Het is wat gepriegel maar niet moeilijk ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *