Romige pompoensoep met kerrie
Food,  Gastbloggers,  Peggy,  Recepten

Pompoenentijd! Tijd voor romige kerrie pompoensoep

Het is oktober en de pompoenentijd is aangebroken. Overal ze je ze weer liggen, je kan ze gebruiken als decoratie of om heerlijk mee te koken. Vergeet 31 oktober niet want dan is de pompoen zeker aanwezig tijdens het griezelfeest, Halloween! Ik zag weer veel lekkere (pompoen) soepjes voorbij komen. Zo zag ik  op de vegafoodblog een romige wortelsoep met een vleugje sinaasappel, klinkt heerlijk en ga ik zeker een keertje maken! Bij Andrea van Anniepannie zag ik een heerlijke pompoensoep met gember.  Heb jij nog lekkere pompoensoep recepten die ik zeker moet proberen?

Doe jij trouwens al mee met mijn eerste Foodparty? Heerlijk je blog spammen over eten en volgende week zet ik een aantal gerechten met de bijbehorende blog in the picture. Je kan hier meer lezen en jouw gerecht droppen. Leuk als je mee doet!

Ik wil vandaag een heerlijk romige pompoensoep met jullie delen! Het recept komt van de site van de pompoensoep en ik heb mijn eigen touch eraan gegeven.

Romige pompoensoep met kerrie

Wat heb je hier voor nodig?

  • 1 pompoen  rond de 1 kilo
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl kookroom
  • Olijfolie
  • Zout/peper
  • Paprikapoeder
  • Cajunkruiden
  • 1 Liter bouillon (kip of rund)
  • 2 el kerrie poeder (het liefst masala of pittige kerrie poeder)

Wist jij dat pompoenen heel erg gezond zijn en zorgen voor een snellere spijsvertering en de weerstand verhogen? Mijn middelste zoon kreeg veel pompoen te eten omdat dit goed voor zijn darmpjes zou zijn. Het zou namelijk parasieten en wormpjes bestrijden. Het leek in ieder geval te helpen want hij huilde toen soms wat minder.

Hoe maak je het?

  1. Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur
  3. Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan en vervolgens de kerriepoeder, paprikapoeder en cajunkruiden en zet het vuur laag
  4. Voeg nu de pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook
  5. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten tot de pompoen zacht is
  6. Pureer de soep met een staafmixer of blender en voeg de room toe (hou een beetje room achter om te garneren)
  7. Breng de soep verder op smaak met zout en peper
  8. Giet de soep in een soepkom en een scheutje room

Eet smakelijk!

Romige pompoensoep met kerrie

Tip van mij!

Ik vind het altijd vervelend om een pompoen klein te snijden. Ik heb een tip voor je! Zet de over op 180 graden, pompoen even zo’n 20 minuten in de oven. De schil wordt nu zacht en is zo makkelijk te snijden met schil, handig he♥

Geniet ervan

Greetzzz Peggy!

Doe je al mee met de winactie? Je kan nog meedoen tot 14 oktober!

Ook leuk om te lezen

46 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: