deeg uitrollen
Food,  Gastbloggers,  Peggy,  Recepten

Maak je eigen wraps!

Wraps zelf maken is een stuk lekkerder en goedkoper.  Er zitten geen rare e- nummers in en er zijn geen  houdbaarheidsproducten aan toegevoegd.  Het is leuk om te maken en ik weet zeker, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt wil je ze niet meer uit de winkel!

Iedereen kent ze wel ze lijken op pannenkoeken en je kan er eindeloos mee uit de voeten.

Heb jij wel eens zelf wraps gemaakt?

Wat heb je nodig om zelf wraps te maken?

Op de website van 10xgezonder kwam ik dit recept tegen.

Benodigdheden:

  • 250gr (spelt)bloem (250gr kant-en-klaar zelfrijzend bakmeel)
  • 8gr bakpoeder (niet nodig als je kant-en-klaar bakmeel gebruikt)
  • 150gr lauw water
  • 50gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 snufje zout

Hoe maak je de wraps?

  1. Roomboter op kamertemperatuur
  2. Meng deze vervolgens met de bloem en de bakpoeder. Zout mag ook toegevoegd worden.
  3. Meng dit in zijn geheel goed door elkaar, totdat het kruimelig is.
  4. Doe dan het water erbij en meng dit alles goed door elkaar.
  5. Strooi wat bloem op je keukenblad en kneed met wat bloem het deeg door elkaar.
  6. Verdeel daarna het deeg in balletjes
  7. Leg dan een theedoek over de deegballetjes en laat dit ongeveer 10-15 minuten liggen.
  8. Na 10-15 minuten wordt het tijd om de deegbolletjes plat te gaan rollen met een deegroller.
  9. Zorg voor voldoende bloem op de keukenblad en doe ook telkens wat bloem over de Tortilla wraps anders blijft die plakken aan de deegroller.
  10. De Tortilla wraps zullen waarschijnlijk niet perfect rond zijn, zoals je ze in de winkel koopt. Maar het gaat tenslotte om de smaak
  11. Nadat je er één hebt gemaakt, zet je de koekenpan met anti-aanbak op hoog vuur.
  12. Laat de pan goed heet worden!
  13. Doe de net gemaakte wrap in de koekenpan zonder boter of olijfolie.
  14. Binnen een paar seconden zijn ze gaar dus let goed op. Wanneer je bubbels aan de bovenkant ziet draai je ze om. Check even of de onderkant mooie bruine vlekjes heeft.
  15. Maak tussendoor de pan schoon met een droge theedoek en zorg ervoor dat de pan goed heet blijft.
  16. Tussendoor rol je telkens nieuwe wraps. In het begin is dit best lastig, want het bakken van de wraps gaat erg snel.
  17. Eventueel kun je ze ook eerst allemaal uitrollen en met wat bloem er tussen op elkaar leggen. Dan kun je je helemaal concentreren op het bakken.

Tips voor de vulling

Ik experimenteer altijd graag met eten en zo ook met wraps.

Hieronder een paar voorbeelden wat je met een wrap kan doen:

  • proud2bme geeft tips voor een ontbijt met een wrap
  • lekker en simpel geven op hun website tips voor de lunch.
  • En mijn favoriet komt uit de keuken van Ursie en deze is heerlijk voor het avondeten
  • Smulpaapje laat bijvoorbeeld zien dat ze ook mee kunnen in de broodtrommel. Zelf heb ik wel eens een wrap meegegeven met chocolade pasta en banaan..
  • Ook op verjaardagen doen wrap-hapjes het altijd goed. Laura’s Bakery heeft 3 tips.

wrap gehakt

Wat is jouw favoriete vulling? Welke vulling gebruik jij regelmatig?

Eet smakelijk

greetzzz Peggy

 

Volg jij mij al?  Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest |

Ook leuk om te lezen

26 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: