Soep van erwtjes en broccoli met munt en linzen

Een heerlijke soep uit het boek  “The Green Kitchen at Home“. Een soep met heel veel smaak, glad en romig door de kokosmelk en de broccoli geeft het recept een bite.

Ook een lekker recept uit The green kitchen at home” zijn de appelmuffins met broccoli en spinazie

Deze soep is makkelijk, snel en niet duur!

broccoli erwtjes soep

Benodigdheden

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 gepelde ui
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels verse gember, geschild en geraspt
  • 250 gram erwtjes ( uit de vriezer)
  • 250 gram broccoli, inclusief stronk, in grove stukken (of broccoliroosjes uit de vriezer)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blok kokosmelk
  • 20 verse muntblaadjes
  • 200 gram linzen bv uit blik
  • olijfolie
  • geraspte schil van een halve citroen
  • evt geroosterde pompoenpitten
  • geroosterd brood voor bij de soep
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schep de linzen in een schaal en roer hier 1 eetlepel olijfolie door en de geraspte citroenschil.
  2. Bestrooi dit met zout en peper en zit dit even weg
  3. Verhit voor de soep de olie op het vuur en doe hier de gesneden ui, knoflook en gember in.
  4. Fruit ongeveer 10 minuten tot de ui zacht is
  5. Voeg de erwtjes en broccoli toe en bak nog 5 minuten
  6. Schenk de bouillon erbij
  7. Zout en peper naar smaak toevoegen
  8. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en kook tot de groentes gaar zijn
  9. Roer wel af en toe zodat de soep niet kan aanbranden
  10. Haal de soep van het vuur en roer de kokosmelk en de munt erdoor
  11. Pureer tot een gladde massa
  12. Schep in diepe borden en maak de soep af met wat linzen, munt en evt pompoenpitten.
  13. Dien de soep op met geroosterd brood!

Eet smakelijk!
Volg je mij al? Facebook| InstagramTwitterPinterest

Ook leuk om te lezen

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *