Warme peer in een jasje van bladerdeeg

Een tijdje terug kreeg ik een mooi pakket opgestuurd om de Migo peer te proberen, een heerlijke peer met een knapperige bite en weet je wat zo fijn is aan deze peer hij knoeit niet! Dacht gelijk warme peer is natuurlijk ook lekker vandaar dit recept dat ik met jullie wil delen, want hij smaakte heerlijk! Smaak en geur doen ook echt aan de herfst denken.

Ook lekker⇒ Appel en banaan crumble uit de airfryer

De airfryer staat hier geen dag stil elke dag  bedenk ik wel weer iets wat ik ook zo kunnen maken of koken. Er zijn zoveel mogelijkheden met de airfryer ben ik nog lang niet klaar:)

Migo peer

Heb je de winactie van de peren al gelezen? Ik mag namelijk een Migo peer pakket weggeven door middel van een winactie! Meedoen? klik dan hier

Je kan dit gerechtje tussendoor eten of lekker als nagerecht met wat kwark.  Hier is het in ieder geval goedgekeurd, makkelijk te maken en voor herhaling vatbaar!

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 peren
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • Rozijntjes
  • Kaneel
  • Appelboor
  • deegroller
  • Wat bloem voor het aanrercht
  • Airfryer of oven

Ook leuk om eens te proberen hartige taart uit de airfryer

Bereidingswijze

  • Haal het klokhuis uit de peer. Doe dit aan de onderkant van de peer en dan tot halverwege.               Je hoeft maar tot halverwege, maar ik moest wel met een mesje de rest eruit halen. Zelf
  • Rol het bladerdeeg een beetje uit
  • Doe wat rozijntjes in de het gat van het klokhuis
  • Zet de peer op het bladerdeeg met het gat naar onder
  • Bestrooi de peer met kaneel
  • Pak de peer in met het bladerdeeg. Je kan het overtollige bladerdeeg wegsnijden of de peer dik inpakken (dit heb ik gedaan)
  • Je kan eventueel de ingepakte peer bestrooien met wat suiker en kaneel.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden
  • Zet de peer in een ovenschaaltje of op bakpapier in de Airfryer of oven
  • Bak in 15 minuten de peer af. Omdat de peer niet helemaal rechtop kon staan in het schaaltje heb ik de peer halverwege even omgedraaid. Zet je hem rechtop dan hoeft het niet.
  • Is het bladerdeeg knapperig met een een beetje kleur dan is jouw peer klaar

migo peer

Eet smakelijk

Groetjes Xenia

 

 

 

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *