Eiwitrijke kwarkbollen
Airfryer,  Food,  Peggy,  Recepten

Kwarkbollen

Ik vind het echt een top recept! Deze kwarkbollen zijn gezonde, maar ook lichte broodje die perfect zijn als tussendoortje, ontbijt of lunch.

Eiwitrijke kwarkbollen

Zelf ben ik grote fan van kwarkbollen, in mijn studententijd haalde ik deze bolletjes altijd bij het bakkertje op de hoek, kan er nog van genieten als ik hieraan terug denk. Het leek me dan ook zo leuk om deze kwarkbollen zelf te maken. Ik vond dit recept op de website van Karlijns Kitchen en ze zijn heerlijk! De kwarkbollen hebben een knapperige buitenkant en zijn zacht van binnen. Door de toevoeging van yoghurt/ kwark zijn deze bolletjes lekker eiwitrijk.

Ook lekker om te maken is de crumble van appel en banaan

Het recept voor 12 kwarkbollen

  • 150 gram krenten/ rozijnen
  • 250 gram Kwark of Griekse Yoghurt
  • 250 gram (spelt)bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden/ airfryer 160 graden
  • Wel de krenten/ rozijnen 15 minuten in warm water
  • Meng de yoghurt/ kwark, olijfolie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar
  • Voeg daarna de (spelt) bloem en de krenten/ rozijnen toe
  • Goed door elkaar heen roeren
  • Oven : Verdeel het deeg met 2 lepels in 12 bolletjes op de bakplaat met bakpapier
  • Airfryer: Leg in het mandje bakpapier en verdeel hier per keer 4 bolletjes op
  • Bak ze in 20 minuten af in de oven en 15/20 minuten in de airfryer
  • Laat ze afkoelen en klaar!

Eet smakelijk!!!

Doe jij al mee met de winacties? Je kan heerlijke thee winnen of een gezond perenpakket

Eiwitrijke kwarkbollen

Greetzz Peggy

Wil je weten welke recepten Peggy allemaal gemaakt heeft? ⇒ hier

 

Ik ben best leuk om te volgen op: Facebook Instagram Twitter

13 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: