Granny’s appeltaart, een recept dat niet kan mislukken!

Appeltaart, vooral zelfgemaakt vind ik vaak heel erg lekker. Het hele huis ruikt lekker en zeker als de appeltaart nog een beetje warm is smaakt het heerlijk! Toch maak ik het niet zo vaak, wel maak ik regelmatig een crumble variant.

Een poos geleden kocht ik bij de streekwinkel in Elst een mix voor Granny’s appeltaart. Samen met het leuke kerstpakket van de Marlene appels kon ik aan de slag!

Grannys appeltaart

 

Marlene appels

Marlene® is één van de belangrijkste en beroemdste Italiaanse fruitmerken.  In een eerdere blog liet ik je al kennis maken met deze appels

marlene appel

Om de herkenbaarheid onder een wereldwijd publiek van liefhebbers verder te vergroten krijgt Marlene® nu een nieuwe look; een modern logo dat de oorsprong en kwaliteit van het merk onderstreept.

Hi I’m Marlene. My father is the mountain. My mother is the mediterranean sun. My teacher is the weather. I am more than an ordinary apple.

Zo kreeg ik een heel leuk kerstpakket opgestuurd met daarin 7 verschillende appels. Wat handig is van deze doos is dat je hem ook kon gebruiken voor de kerstballen.

marlene appel kerstpakket

 

 

Granny’s appeltaart

Wat een (h)eerlijk recept.

Dat de taart wereldberoemd zou worden had oma nooit gedacht. Al jaren gaat de taart de wereld over en is wereldberoemd!

Het is super makkelijk en zo klaar. Je hebt maar enkele ingrediënten nodig en je kan aan de gang!

Even de ingrediënten op een rij

  • Granny’s appeltaartmix
  • 5 appels (jonagold/ elstar) uit de koelkast
  • 3 eieren
  • 125 gram margarine (of roomboter)
  • 3 theelepels kaneel
  • handje rozijntjes
  • handje walnoten in stukjes

Oma hield van eerlijk, vers en niet rommelen. Het gaat in je lijf dus het moet goed zijn

Hoe maak je deze super snelle appeltaart

  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden / oven op 180 graden
  • Vet de vorm in of gebruik bakpapier
  • Mix de boter op lage stand romig
  • Voeg de mix en de eieren toe. Mix het in 2 minuten tot een glad beslag.
  • Schep dit in de vorm en strijk het glad
  • Schil de appels en snij ze in 6 tot 8 partjes en bestrooi deze met kaneel
  • Verdeel de parten over de mix, maar zorg dat ze de zijkanten niet raken
  • Bestrooi eventueel met rozijnen of (wal)noten
  • Bak de appeltaart in 40 minuten in de airfryer/ of 50/55 minuten in de oven

Eet smakelijk!

Grannys appeltaart

groetjes Xenia

volg je mij al?

 Facebook| InstagramTwitterPinterest

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.