Worteltaart gezonde variant
Airfryer,  Food,  Peggy,  Recepten

Worteltaart, een gezondere variant met een topping van walnoten en kokos- citroen

Worteltaart, toen ik deze naam in het begin hoorde stond ik nou niet gelijk te springen. Maar nieuwsgierig als ik was moest ik het proberen en sindsdien ben ik om. Worteltaart is gewoon heel erg lekker. Op de website van Feel Good by Food kwam ik deze gezondere variant van de worteltaart tegen en moest deze gewoon maken! Hij is echt super lekker..

Heb jij wel eens een worteltaart gemaakt? Wat is jouw recept?

Worteltaart gezonde variant

Heb je het recept van de gezonde brownie al gezien? Het recept vind je -> hier!

Worteltaart, wat heb je nodig?

Voor de taart:

  • Springvorm
  • Keukenmixer/ garde
  • Oven/ Airfryer
  • 100 gram volkoren speltmeel/bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram wortels
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 70 ml kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram  gehakte walnoten
  • 2 el kaneel of koekkruiden
  • snuf zout
  • sap van halve citroen
  • optioneel: 50 gram kokosbloesemsuiker als je van zoet houdt

Voor de topping:

  • 100 gram roomkaas
  • 2 el kokossnippers
  • sap van halve citroen
  • 1 handje gehakte walnoten

Heb je het recept van de kwarkbollen al gezien?

Worteltaart gezonde variant

Worteltaart, hoe maak je het?

Je kan deze taart maken in de oven en de Airfryer, het is maar net wat je voor handen hebt 🙂  De smaak is er niet minder om.

Voor de taart:

  • Verwarm de oven op 170 graden of verwarm de Airfryer op 160 graden.
  • Pureer de banaan
  • Rasp de wortels
  • Smelt de kokosolie
  • Meng het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout (eventueel de kokosbloesemsuiker ook, voor een wat zoetere smaak)
  • Klop de eieren luchtig en doe dit samen met de gesmolten kokosolie en citroensap bij de banaan. Doe hier ook de geraspte wortels bij.
  • Voeg dit mengesel bij de droge ingrediënten en meng dit met een garde of keukenmachine tot een beslag
  • Meng de walnoten door het beslag
  • Vet een spingvorm in met kokosolie of bekleed de vorm met bakpapier.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 45/50 minuten gaar/ Bak de taart in de Airfryer in 35/40 minuten gaar.

Voor de topping:

Worteltaart in de oven? Dan je de topping maken. klop de roomkaas een beetje luchtig en meng hier het sap van een halve citroen en de kokossnippers door heen. Is de worteltaart afgekoeld dan kun je de topping hier over verdelen en er lekker van gaan smikkelen!

 

Geniet ervan!

Greeeeeetzzzzz Peggy

Worteltaart

17 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: