Gezonde bananencake met chocola

Bananencake of eigenlijk bananenbrood maar dan anders. Je kan deze cake eten als ontbijt, lunch of als lekker tussendoortje! Ik kwam dit recept tegen bij “Eilandmeisje” en heb hem zoals je snapt gemaakt. Het is net weer een andere variant op een ander bananenbrood. Ik maakte al eens eerder eenbananencake, zo zie je maar dat er heel veel variatie mogelijkheden zijn! Heb jij wel eens bananenbrood/cake gemaakt?

Heb je het recept van dekwarkbroodjes of de kwarkbollen al gezien?

bananencake

Bananencake wat heb je nodig

  • 3 kleine bananen (of 2 grote)
  • 150 gram (havermout/spelt) meel/bloem
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 eieren
  • 150 gram magere kwark
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout

De cake kan helemaal naar wens gemaakt, heerlijk toch! Hieronder een aantal voorbeelden, zelf heb ik gekozen voor wat cacao en stukjes (raw) pure chocola . Voor op de cake heb ik nog een banaan, kaneel en wat kokos gebruikt

  • Cacao nibs
  • Chocola
  • Gojibessen
  • Fruit zoals bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen
  • kokosrasp
  • Pompoen-, zonnebloem pitten
  • Cacao
  • Noten

Bananencake hoe maak je het?

  1. Verwarm de Airfryer op 140 graden / verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Alles (behalve de stukjes chocola) in de keukenmachine of mix met een handmixer de ingrediënten tot een glad beslag
  3. Heb je een glad beslag dan kun je de ingredienten naar smaak toevoegen. Ik had de cacao al mee gemixt maar kan ook later, de chocolade stukjes heb ik wel nu toegevoegd.
  4. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en doe daar het beslag in
  5. Maak het af met plakjes banaan, kaneel en wat kokosrasp
  6. Zet het beslag in de Airfryer en kijk na 35/ 40 minuten met een satéprikker of deze gaar is / In de oven mag deze cake zeker 45/50 minuten. controleer ook hier met een satéprikker of deze gaar is

Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd of je plannen hebt om deze heerlijke cake ook eens te maken! Laat je het hieronder weten? Ook als je ander lekker recept hebt dat ik echt eens moet maken, hoor ik dat natuurlijk graag!

Greetzzzzz Peggy!

10 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Susan schreef:

    Heerlijk! Maakte ik ook laatst maar dan in één muffinvorm. Zo lekker en gezond ook nog!

  2. Mmm dat kan niet anders dan lekker zijn!

  3. Oma Will schreef:

    Deze cake lijkt mij overheerlijk. Ben gek op bananen én op chocolade.
    Bedankt voor het recept, ga hem zeker maken.

  4. Merel schreef:

    Zag laatst ook ergens bananenmuffins, dit lijkt me zo lekker.

  5. Hippiemeisje schreef:

    Banakencake, ik ken het vanuit de boeken van Pascale Naessens en dan wel in de oven, heb ook geen airfryer, maar het si heerlijk, hè!

  6. Fleur schreef:

    Lekker hoor, ik moet nog steeds een keer zelf bananencake maken. Ik ga je recept onthouden

  7. Jamey schreef:

    Wat een super lekker recept zeg! Ik krijg gelijk zijn om te maken!

  8. Nicole Orriëns schreef:

    Het spreekt me aan dat je deze versie ook als ontbijt kunt eten. Bedankt voor het recept!

  9. Hmm lekker en gezond en ook nog is makkelijk zelf te maken. Ik zet hem op de baklijst!

  10. Lodi schreef:

    Wat een heerlij recept, ik maak vake bananen cake,maar nog nooit met chocolade, bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.