Pieter Konijn Kinepolis
Film,  Reviews

Op avontuur met Pieter Konijn

Pieter Konijn, mijn kinderen kijken graag naar de animatieserie op tv. Hoe leuk, dat het (eigenwijze) konijn van Beatrix Potter nu te zien is op het grote doek. Wij vonden het dan ook een eer dat we werden uitgenodigd om Pieter Konijn in het Kinepolis in Breda te mogen zien tijdens het kidsweekend.

Pieter Konijn

Pieter Konijn, het verhaal

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Bekende stemmen

De stem van Pieter Konijn is ingesproken door Tommie Christiaan en de zussen Shelly, Amy en Lisa Vol (OG3NE) hebben hun stemmen ingezet voor de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart. Daarnaast hoor je in de film de stemmen van onder meer Do (Bea), Joey Schalker (Thomas Verhoef), Jan Versteegh (Benjamin Wollepluis), Cystine Carreon (afdelingsmanager) en Roué Verveer (Jan Willem de Haan).

Heb jij Pieter Konijn al gezien?

Onze ervaring

Op 25 maart vertrokken we naar Breda voor de film. Papa en de kleinste man doken de mediamarkt in en samen met de 2 oudste (8&5) ging ik vol spanning naar het Kinepolis. Zelf waren we hier nog nooit geweest, wat een mooie bioscoop! Handig te bereiken en gratis parkeren, super.

Voor de film hebben we kennisgemaakt met een enorm groot konijn, het was ook wel een beetje zielig want het konijn was een beetje zenuwachtig door alle aandacht van kinderen. Per 2 mocht je naar binnen en gelukkig hebben we hem/ haar toch even kunnen aaien. Wat een mooi en groot konijn! De jongens vonden het prachtig. We hebben nog even gesprongen op het springkussen en gekeken bij de andere activiteiten. Het schminken stond bij Fynn op zijn lijst, hij wilde graag een hand tattoo maar helaas was de rij te lang (en hij vond het het springkussen leuker)

We hadden een prachtige plek en konden het goed zien. De jongens genoten enorm, Fynn vond het ook wel een beetje spannend maar de avonturen die Pieter meemaakte waren ook heel grappig en daar werd dan ook smakelijk om gelachen. De film is zeker een aanrader voor groot en klein. Ik denk dat de leeftijd vanaf 6 goed gekozen is. Er gebeuren ook wel spannende dingen, die kleintjes misschien te eng vinden.

Na de film kregen de jongens een lekkere chocolade paashaas mee naar huis, wat het feestje helemaal af maakte ! Heel erg bedankt dat we mochten komen, het was een geslaagde dag..

Kleuterbios

Binnenkort , 8 april is er weer een kleuterbios. Tijdens deze film staat het geluid minder hard en zijn de lampen niet allemaal uit.

kinderen krijgen een bekertje limonade en een kleine snack. Er is ook weer van alles te doen zoals een kleur en knutselhoek met kleurplaten van de film. Na de film ontvangen de kinderen een film diploma!

Deze keer is het tijdens de kleuterbios de beurt aan Buurman en Buurman. Het is een geliefd duo voor jong en oud. Het is genieten van deze buurmannen, die zelf vinden dat ze heel handig zijn maar wij weten wel beter. Er gaat natuurlijk weer van alles mis tijdens het klussen. Wat er allemaal mis gaat? Hou 8 april vrij in de agenda en ga gezellig samen genieten van Buurman en Buurman in het Kinepolis! A je to..

Ben jij wel eens naar een kleuterbios geweest?

groetjes Xenia

 

#samenwerking

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: