Persberichten

Glitch, de stoorzender van YouTube voor kinderen vanaf 6 jaar

RTL MCN lanceert het kinderkanaal ‘Glitch’! Dit is een online platform speciaal voor tweens (kinderen vanaf +/- 6 jaar), met stoere content en in samenwerking met de allerleukste YouTube-idolen. ‘Glitch’ is voor, door en met kinderen gemaakt. Het is ook wel de ‘stoorzender’ van YouTube: de plek waar alles kan en mag!

Glitch

Voor het eerst komen alle favoriete YouTubers bij elkaar op één kinderkanaal. Onder anderen Gio Latooy, OnneDi en Royalistiq werken mee om leuke content te maken voor deze doelgroep. Maar ook bekende kids als Senna Bellod  en Dante van Clonny Games zijn te zien op ‘Glitch’. De thema’s van de formats zijn gericht op challenges en wetenschap.

Vanaf 6 september om 16.00 uur start het eerste format ‘Hallo met Glitch’ op het YouTube-kanaal en in oktober start het tweede format ‘Pittige Challenge’.

 

Hallo met Glitch

‘Hallo, met Glitch’ is een challenge-programma, waarin een van de bekende gezichten van ‘Glitch’ samen met een jonge deelnemer (10 t/m 16 jaar) iemand aan de telefoon prankt. De uitdaging is om degene aan de telefoon te laten geloven in de van-te-voren-bedachte grap. In de eerste aflevering is te zien hoe Gio Latooy samen met Dante van Clonny Games een aantal restaurants in het ootje nemen. Ze laten hen geloven dat zij vast zitten op het toilet en of iemand alsjeblieft kan helpen. Dit resulteert in een hilarische video. In de tweede aflevering is OnneDite zien en heeft ze Senna Bellod te gast. Zij vragen diverse dierentuinen of ze alsjeblieft willen helpen met de antwoorden van hun biologietoets en doen alsof ze tijdens de toets op de wc van hun school zitten te bellen. Werken de dierentuinen mee of worden ze betrapt? ‘

Glitch

Hallo met Glitch’ is een format vol humor en geschikt voor kijkers vanaf zes jaar.

Pittige Challenge

In ‘Pittige Challenge’ is in iedere aflevering een bekende YouTuber te gast. In deze spicy show krijgen de gasten verschillende persoonlijke- en quizvragen die zij moeten beantwoorden. Hierdoor komen zij in een voortdurende tweestrijd: de waarheid vertellen, het juiste antwoord geven of zwijgen en het foute antwoord geven met super spicy food als tegenprestatie?

Elke aflevering vindt plaats aan een ronde tafel die verdeelt is in verschillende slices. De tafel draait steeds verder rond en bij elke ‘slice’ hoort een vurige vraag. Hoe meer vragen of gepeperde gerechten de deelnemer weet te overleven, hoe meer punten hij of zij binnenhaalt.

Meer informatie is te vinden op www.ditisglitch.nl en https://www.youtube.com/ditisglitch

 

Kijken jullie kinderen YouTube? En zullen ze dit gaan kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: