bewegend leren
Persberichten

Laat leerlingen 2 keer per dag een half uur sporten en bewegen!

Bewegend leren, ik ben al jaren een grote fan! Vandaag staan de kranten er vol mee, scholen moeten kinderen 2 keer een half uur laten bewegen. Uit onderzoek van het Amsterdamse VUmc blijkt dat kinderen die meerdere malen per week en in een langere tijd dit doen beter presteren op school!

En dit is waarom ik met mijn praktijk RT bij Xenia nu gevestigd ben op Park Bredelaar omdat het niet alleen een geweldige plek is maar omdat we hier het  bewegend leren ontzettend goed kunnen toepassen!

Bewegend leren goed voor betere resultaten

De Nederlandse sportraadOnderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving hebben vandaag een advies uitgegeven waarin staat dat kinderen tijdens de les oefeningen kunnen doen om de leerprestaties voor taal en rekenen te bevorderen.

Door te bewegen tijdens de lessen zou dit een positieve invloed hebben op de hersenactiviteit. Kinderen zullen hierdoor dus niet alleen beter presteren maar je leert kinderen ook een gezondere leefstijl aan.

Laat leerlingen 2 keer per dag bewegen in de klas!

Sporten en bewegen kunnen beter worden ingezet om het onderwijs zelf te dienen. De raden
pleiten voor het werken met zogenaamde beweegteams, waarvan naast vakleerkrachten ook buurtsportcoaches en gekwalificeerde trainers deel uitmaken. Scholen kunnen meer samenwerken met
sportverenigingen en gemeenten kunnen meer regie nemen op dit
onderwerp. Dat staat in het gezamenlijke advies ‘Plezier in bewegen’ dat vanochtend wordt aangeboden aan minister-president Mark Rutte.

bewegend leren
Sporten en bewegen vormen volgens het advies een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. De verschillen tussen scholen op dit gebied zijn nu groot en kunnen op termijn leiden tot kansenongelijkheid. Hoe jonger kinderen op school worden aangemoedigd om veel en vooral plezierig te bewegen, hoe groter hun deelname aan sport- en beweegactiviteiten op latere leeftijd is. Scholen spelen een belangrijke
rol in het aanleren van motorische vaardigheden en een actieve leefstijl. Daarnaast zijn sport en beweging belangrijk voor de persoonsvorming en socialisatie van kinderen en jongeren – belangrijke doelen van het onderwijs!

Bewegend leren

Doe ze bij jullie op school aan bewegend leren?

Zelf ben ik een enorme voorstander van leren op deze manier en pas ik het toe op de VO school waar ik werk  en in mijn eigen praktijk waar ik individueel leerling begeleid.  Heeft jouw kind hulp nodig neem dan altijd vrijblijvend contact met mij op!

RT bij Xenia

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: