Gastbloggers

Als niet alles op rolletjes gaat

Vrijdag klaar voor vertrek naar Rrrollend Hoofddorp!
Miranda geheel getransformeerd als Wentelteefje…de laatste gekoelde etenswaar gaan de koelbox. Miranda moet de caravan nog aankoppelen voor de deur, wat een pech er staat nou net de auto voor geparkeerd. Dan maar dwars over de weg, lekker al het verkeer ophouden.
Caravan achter de auto en nog even door de stad naar de plaatselijke kruidenier voor de beste zoetste en mooiste aardbeien van Schagen.
Op naar de A9. Waar Miranda traditie getrouw altijd even stopt bij de Texaco, voor een heerlijke a la minute gezette Latte Machiato Caramel.
Heb altijd veel bekijks onderweg. De knalrode caravan trekt behoorlijk de aandacht van medeweggebruikers.
Miranda rijdt de Wijker Tunnel in, waar ze met haar auto als de caravan er achter zit flink moet werken voor mijn gevoel om er weer met 80 kilometer per uur weer uit te komen.
Maar Miranda wordt geholpen deze keer.
Er passeerd een vrachtwagen mij waardoor ze flink wordt mee ‘gezogen ‘ en met gemak de tunnel weer uit kom.
Maar dan gebeurd er iets raars.  Ze maakt zo veel vaart ineens dat ze gewoon moet remmen om zich aan de toegestane snelheid te houden. Maar dat lukt slecht, haar rem gereageerd nihil. De pedaal ligt heel hoog, wat gebeurd er?! Remmen kost me alle kracht en rij nauwelijks zachter.
Miranda raakt volledig in paniek en haar hele lichaam verstijfd. De auto heeft de volledige controle overgenomen. Miranda is het kwijt..
Het enigste wat ze wil is stoppen…stoppen!
Uiteindelijk, na bijna 800 meter staat ze  stil langs de snelweg, aan het einde van een invoegstrook, nog net voordat het drie-baans word.
Miranda staat stil.. volledig in shock. Er gaat van alles door haar heen.
De auto’s vliegen langs mijn auto. Miranda belt de alarmcentrale van de Kia en deze waarschuwt haar meteen uit de auto te stappen en achter de vangrail te gaan staan. Weg van de auto en de caravan.
Kia belt meteen Rijkswaterstaat om de rode kruis aan te zetten voor de rijstrook waar Miranda naast staat en laat de wegsleepdienst komen.
Miranda neemt haar Latte mee die nog op haar stond te wachten in de koffie houder en loopt verder naar een stukje gras.
Ze gaat even zitten…nog geen twee minuten later minderen alle voorbij komende auto’s vaart en ontstaat er file…wat erg! Ze heeft er zelf ook zo’n hekel aan…en nu veroorzaakt ze er zelf er één! Ze legt de focus  maar even op haar héérlijke Latte Machiato…
Ze ziet de auto van Rijkswaterstaat al aankomen en zet de strook volledig af met zijn auto en pionnen. Ze nemen geen enkel risico.
Inmiddels heeft Miranda de organisatie gebeld dat ze 11.30 aanrijden niet gaat halen, maar ze beloofde  dat ze om 16 uur de eerste Wentelteefjes zal gaan bakken!
Haar vader is ondertussen al onderweg en nog geen half uur later zit Miranda in de vrachtwagen van de Bergnet medewerker en rijden ze met de Kia op de auto en de caravan achter de vrachtwagen gekoppeld naar een veilige plek om te bepalen wat we verder gaan doen.
De auto wordt naar de dichtstbijzijnde garage gebracht en haar vader neemt de caravan mee naar Hoofddorp. Wat moeten we toch zonder vaders…haar Held!
Onderweg pikken ze nog even een vervangende auto op en ze komen 15 uur in Hoofddorp aan!
Miranda had het gezegd! 16 uur bakken! Het is haar Gelukt!
Na 2 Aleve pillen voor de spierpijn in haar lijf van de shock en 45 minuten verder..staat ze startklaar en is Rrrollend Hoofddorp aan!
Een hoop gezellige mensen en 15 foodtrucks met alle een eigen product. Het enige minpunt is dat het weer niet helemaal mee zit. Noodweer zorgt ervoor dat we een uur eerder sluiten dan gepland.
Miranda gaat maar meteen naar huis Even lekker bijkomen, even een wijntje voor de inspanning en heerlijk slapen.  Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen!
Wat een heftig verhaal zo en gelukkig viel het mee! Hopelijk heeft Miranda de andere dagen wel goed Rrrollend doorgebracht! Zo zie je maar niet alles gaat op rolletjes!
groetjes Xenia

18 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: