Dagje weg,  De wereld rond,  Europa,  Nederland

Avonturenboerderij Molenwaard; genieten met kinderen van het Hollandse (boeren) leven

Eind maart heeft het nieuwe themapark Avonturenboerderij Molenwaard haar deuren geopend op het terrein van het voormalig Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt in Groot-Ammers, Zuid-Holland. Na een heuse transformatie wordt het educatieve aspect én het belang van de Nederlandse natuur met haar bijzondere dieren zelfs nog meer benadrukt. Wij hebben onlangs een bezoekje gebracht!

Van ooievaarsdorp naar Avonturenboerderij Molenwaard

Zelf ben ik een beetje opgegroeid hier in de buurt en gingen wij vroeger regelmatig even bij de ooievaars langs. Als je nu door de polder rijd, zie je nog steeds van afstand de ooievaarsnesten met de ooievaars maar nu begroeten de grote Fien en Teun vlaggen je ook. De buitenkant is helemaal veranderd , pastelkleurige tinten en Fien en Teun, het ziet er heel mooi uit. Wij waren heel benieuwd naar de binnenkant.

Avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun

Nog nergens in Nederland is er een park te vinden waar educatie, entertainment, spelen en een kinderboerderij en shows op deze manier samenkomen. Ik ben er dan ook ongelofelijk trots op dat wij met de Avonturenboerderij kinderen en hun familie mee kunnen nemen naar de oorsprong. Het is niet voor niets dat oorsprong, traditie en sentiment steeds meer onderdeel worden van vrije tijd. Wij proberen op een bijzonder gastvrije manier aan deze vraag te voldoen met ons nieuwe park”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard.

Met 3 kinderen (1,5,8 jaar) gingen wij op pad naar de Alblasserwaard. Wij waren door van Hoorne Entertainment uitgenodigd om  Avonturenboerderij Molenwaard te komen bezoeken. Fynn van 5 zingt regelmatig nadat we naar de musical Fien en Teun waren geweest het deuntje van Fien en Teun en was helemaal enthousiast en had er heel veel zin in! Zijn grote broer iets minder omdat hij dacht dat het voor kleine kinderen zou zijn! .Na het vrolijke en vriendelijke onthaal bij de kassa gingen met met een opdracht het park in. Op zoek naar alle dieren van de boerderij!

Beleef met de hele familie op een unieke wijze het Hollandse landleven: van koeien melken en vogels kijken tot bootje varen en pony rijden. Knuffel de dieren, ontdek de oude ambachten en proef de (h)eerlijke streekproducten. Behaal je boerderijdiploma en geniet van de vrolijke, educatieve shows van tv-idolen Fien & Teun. Bij Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is!

Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard

Bijzondere bewoners in Avonturenboerderij Molenwaard

Van wollige schapen en kakelende kippen tot knorrende varkens en schattige pony’s. Inmiddels hebben de meeste bewoners van Avonturenboerderij Molenwaard hun plekje al gevonden. Sommigen met een bijzonder verhaal. Zo zijn twee hangbuikzwijntjes overgenomen van een opvanglocatie in Nijkerk, nadat de minivarkens in oktober 2017 gedumpt waren op een landgoed in Putten. Ook Roos, het Husumervarken, is een uniek soort varken en zeer zeldzaam. In 1980 leek het ras zelfs bijna uitgestorven. Maar,een aantal weken geleden heeft Roos zeven kerngezonde biggetjes op de wereld gezet. Net als Roos hebben ook enkele pony’s, geiten, schapen, konijnen en cavia’s jongen gekregen, waardoor het bij Avonturenboerderij Molenwaard een grote, gezellige beestenboel is geworden.

Avonturenboerderij Molenwaard

Boerderijdiploma

Om je boerderijdiploma te kunnen behalen moet je alle dieren van de boerderij kennen. De kinderen kregen bij de ingang een boekje met vragen. Elk dier heeft bijvoorbeeld een bladzijde en hier hoort een vraag bij. Als je alle vragen hebt kunnen vinden ontstaat er een woord en met dit woord heb jij jouw boerderijdiploma verdiend!

De kinderen allemaal enthousiast om een diploma te verdienen en zo gaan we op zoek naar alle dieren van de boerderij. Door de lente zijn er al heel wat jonge diertjes geboren en zien we in het kleine dieren gebouw kleine konijntjes, kuikentjes en cavia’s. Heel schattig en we blijven er naar kijken, ook de broedmachine is toch wel heel interessant. Even verder in het park zien we kleine paardjes, koetjes en 8 jonge biggetjes. Allemaal erg schattig en super leuk om te zien natuurlijk!

Avonturenboerderij Molenwaard

Leren over de boerderij en de natuur

Naast het ontmoeten van de bewoners, het spelen in de speeltuinen of een ritje mee op de boot is het park ook erg leerzaam. Kinderen leren een hoop over de natuur en het boerenleven. Bij elk dier kom je een bord tegen met informatie. Het bord bestaat uit plaatjes en tekst, kun je nog niet lezen dan roepen de plaatjes zeker vragen op en kun je het als ouder aan jouw kind voorlezen.

In de molen vind je allemaal leerzame plaatje over vroeger en verteld de molenaar je alles wat je wilt weten, want een molen is best indrukwekkend voor kinderen (en volwassenen). Verder kom je karretjes tegen met allemaal spullen. Op vaste tijden vinden er minishows plaats waar naar je kan kijken luisteren. Zo verteld en een imker je alles wat je wilt weten over de bij en een andere boer verteld je alles over kaas. Doordat ze en vertellen, zingen en dat het interactief is hangen de kinderen aan de lippen van de boer en imker.

Avonturenboerderij Molenwaard

Spelen en ontdekken

Naast alle dieren en verhalen is er voor kinderen ook genoeg te spelen in Avonturenboerderij Molenwaard. Er zijn verschillende speeltuintjes, je kan een tractor besturen of een rondje op een paardje rijden. Ook kun je klusjes doen zoals helpen in de moestuin of een koe melken.

Theatershow met Fien en Teun

De 2 hoofdrolspelers van het park Fien en Teun hebben meerdere malen per dag een show over het leven op de boerderij. Ze lopen het boerderijdiploma na en Teun haalt zijn eigen diploma. Voor kinderen erg leuk en herkenbaar. De show duurt ongeveer 15 minuten. Elke maand is er een andere show, naar het thema van de maand.

Wat vonden wij ervan?

Ondanks dat Thijmen er in het begin weinig zin in had omdat hij zich te “groot”voelde gaf hij halverwege de dag aan het toch wel heel erg leuk te vinden. We hadden heerlijk weer en hebben genoten van de mooie natuur, de dieren en de shows. Het oogt door de ruimte en de natuur heel ruimtelijk waardoor je niet het gevoel hebt van drukte. Woon je in de buurt, ga dan zeker eens op bezoek bij de bewoners van deze Avonturenboerderij

De boerderij is gericht op de kleinere kinderen tot en met groep 4. Ze kunnen leren, spelen en ontdekken! Ook de ouderen kinderen zullen zich zeker vermaken, maar op een andere manier. Je kunt er makkelijk een dag door brengen, al moet je wel even kijken naar het weer want het is wel fijn als het droog is. Alles is vooral buiten, heerlijk toch! Het park heeft 2 restaurants en er is voldoende parkeergelegenheid

Ben je ook heel benieuwd naar de Avonturenboerderij Molenwaard neem dan zeker eens een kijkje op de website of plan een bezoek! Ze zijn dagelijks geopend tot 28 oktober van 10- 17uur.

Heb jij plannen om hier naar toe te gaan?

groetjes Xenia

 

Avonturenboerderij Molenwaard

*********************************************************************************************************

#Samenwerking

Niet alle foto’s zijn door ons gemaakt,de foto’s met Fien en Teun heeft Ton de Graaf gemaakt en mochten wij gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: