Gastbloggers,  In de spotlight

De Wentelteefjes

Een misleidende titel? Je dacht vast dat ik een heerlijk recept zou delen van een wentelteefje, geef maar toe! Hopelijk stel ik je niet te veel teleur.

Een tijdje geleden was ik te gast op de Happy Spirit days  waar ik via Marstyle naar toe mocht gaan. Een ontzettend leuk festival met diepgang! Ondanks dat ik mocht genieten van een heerlijke pers lunch kon ik deze foodtruck niet weerstaan. Ik ben namelijk erg dol op wentelteefjes. Het is echt iets van vroeger, ik maakte deze vaak met mijn nichtje. Nu maak ik ze voor mijn kinderen, nou ja kinderen er is er nog maar 1 die het lust. De ander haalt zijn neus op, snap je toch niet? Onder het gesmikkel van een wentelteefje raakte ik in gesprek met de eigenaresse van de truck. Wat lijkt me dit zelf gaaf om te doen! Lijkt me geweldig, je staat op leuke plekken met veel gezelligheid!

Wat is “de WentelTeefjes eigenlijk?

De WentelTeefjes is een Foodtruck, in de vorm van een caravan. Vanuit de knalrode caravan,  de WentelTeefjes op wielen, serveert Miranda, vaak samen met haar vriendinnen WentelTeefjes. Als enige foodtruck in Nederland een onderschat pareltje uit de oer-Hollandse keuken: wentelteefjes.

Geheel in vintage stijl bakt Miranda met veel liefde verse wentelteefjes, zoals oma ze vroeger maakte, maar dan wel met een spannend randje. Naast het traditionele wentelteefje kun je ook genieten van bijzondere smaakcombinaties, zowel zoet als hartig.

Wie is het gezicht achter deze foodtruck?

Achter of eigenlijk in deze leuke opvallende foodtruck vond ik Miranda. 37 jaar oud en ze woont in Schagen. Moeder van 2 heerlijke kids van 6 en 8 jaar oud. Miranda is sinds januari dit jaar het “nieuwe Wentelteefje.

Hoe is “de Wentelteefjes” ontstaan?

Miranda zocht naar een kriebeltje.. een uitdaging.. iets minimalistisch voor haar zelf. Geen grote panden, geen hoge huisvestingskosten; een Foodtruck!

Miranda ging zich orienteren in deze wereld. Eigenlijk wel vreemd, want eigenlijk kan ze helemaal niet koken. Ze kwam de rode Foodtruck tegen in de vorm van een caravan. En het was geen liefde op het eerste gezicht want ze vond het maar lelijk. Ze dacht, rood?! Nee! Hoezo!?

Maar hij bleef in haar hoofd zitten, ze is hem gaan zoeken en werd verliefd!

Hoe ziet een normale werkdag er eigenlijk voor je uit?

Miranda bouwt een dag van te voren alles op. De auto volgeladen met alle spullen die ze nodig heeft en gaat op weg met auto en de caravan naar de locatie. Als eerste zorgt ze dat de caravan stroom krijgt en worden de pootjes uitgedraaid en de caravan waterpas gezet. Anders word ik wagenziek als de caravan niet waterpas staat en je moet er de hele dag in werken, niet erg prettig. Na het “installeren” gaat Miranda alles inrichten, alles keuken en werk klaar maken. Alles in de caravan heeft een vaste plek en inrichting en dan kan er een Foodtruck van worden gemaakt.

Waar zie jij jezelf en de foodtruck over 2 jaar?

Geen idee! Miranda kijkt niet echt in de toekomst, ze leeft vooral nu en geniet nu! Ze ziet wel waar dit avontuur op uitdraait. Voor nu is het vooral heel gezellig en krijgt ze er mega energie van!

Mijn vriendin vindt het ook echt geweldig, die gaat vaak voor de gezelligheid mee. Als ik het ooit zou overdragen dan misschien aan haar. Maar of ik het ooit wil overdragen? Voorlopig niet en misschien wel nooit”

Wil je nog iets kwijt?

Oeps, wegrijden na het afbouwen. Miranda dacht dat de caravan goed was aangekoppeld aan de auto maar na 2 meter was ik hem al verloren.

Wel een blunder, maar ze  heeft ook wel eens 6 eieren los op het plankje laten liggen. Bij thuiskomst, de caravan weer op de plek en je kijkt nog even naar binnen en dan blijken er 6 eieren de hele caravan te hebben gezien.  Zie jij dit ook voor je, ikke wel:)

Waar kunnen we de WentelTeefjes de komende tijd allemaal vinden? Waar rolt deze gave Foodtruck allemaal naar toe?

 

  • Zaterdag 22 juli vandaag dus  is deze foodtruck te vinden op de Pier van Scheveningen  tijdens What the Fork!? Morgen zondag 23 juli is dit leuke festival ook nog aan de gang.
  • 12 en 13 augustus tijdens Zandstock ’t zand
  • 18-21 augustus in Hoofddorp tijdens Rrrollend
  • 15-17 september in Groningen tijdens Rrrollend
  • En nog allemaal leuke achtertuin feestjes!

 

Wil je goed op de hoogte blijven waar de WentelTeefjes staan? Neem dan een kijkje op de website, houFacebook of Instagram in de gaten!

Zijn jullie ook zo gek op Foodtrucks en de Foodtruckfestivals?

Met een rollende groet,

Xenia

23 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.