Er op uit,  Thee

Dutch Tea Festival 2017 + winactie (gesloten)

Dutch Tea Festival

Na het succes van de eerste editie van het Dutch Tea Festival komt er 28 mei 2017 een vervolg. Ben je een echte theeleut dan moet je hier echt naar toe. Net als vorig jaar is ook dit jaar de mooie locatie van DeFabrique de plek van dit evenement. Met meer ruimte, meer workshops en een theebus die rijdt tussen het station in Maarssen en de locatie. Het kan niet anders dat dat het weer een groot succes zal worden!

Banner.jpg

BLOG/ VLOG EVENT

Voor Marstyle mocht ik naar dit evenement toe , mijn allereerste evenement als blogger. 30 april was het zover en ging ik met de auto naar DeFabrique in Utrecht. Ik vond het toch wel een beetje spannend, maar als echte theeliefhebber had ik hier mega veel zin in! Ik was benieuwd naar de workshops maar had ook zin om nieuwe mensen te ontmoeten en leuke contacten op te doen.

Wat een mooie locatie is DeFabriue. Gelijk bij binnenkomst ademt het sfeer, en dat voelt gelijk helemaal lekker.

We kregen eerst uitleg wat we allemaal konden verwachten tijdens de tweede editie en gingen daarna aan de slag met 2 workshops.

De eerste workshop werd gegeven door Mr. and Mrs. tea en maakte ik kennis met Matcha thee. Een thee waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord maar wel erg nieuwsgierig naar was. Matcha is een Japanse groene poederthee. Je kan er natuurlijk thee mee zetten maar ook gebruiken in bijvoorbeeld lekkernijen zoals de balletjes hierboven.

Het is enorm gezond want het zit boordevol aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Er zitten zelfs 10 keer meer antioxidanten in dan gewone groene thee. Het geeft urenlange energie die blijft zonder pieken en dalen. Je helderheid neemt toe en het verhoogd je concentratie vermogen. Mr Tea vertelde dat hij vroeger veel koffie dronk voor het zelfde effect, nu drinkt hij ‘s morgens een kop Matcha thee en kan hij urenlang vooruit!

Zelf Matcha thee maken was natuurlijk onderdeel van deze workshop. Niet met een theezakje of losse thee in de thee dompelen, maar met een bamboe whisk in je thee  kloppen tot het klaar is om op te drinken. De groene kleur en de smaak van de thee was even wennen. Ik heb nog wel wat te leren maar een kopje Matcha thee maken is zeker een bijzondere ervaring!

Jerry van Daalen van Kaldi verzorgde ook een workshop en hij liet ons kennis maken hoe je heerlijke thee kon maken met verse ingrediënten en losse thee. Maar we leerde ook hoe je groene thee goed kan combineren met eten (food paring).

Het was leuk georganiseerd,  gezellig met de andere bloggers/vloggers en  leuk, lekker een leerzaam! Marguerita dank je wel dat ik mocht gaan!

Leuten & Slurpen op het tweede Dutch Tea Festival

Er is van alles te doen en te beleven. Leer bijvoorbeeld een Matcha latte maken, kom tot rust tijdens een theemeditatie of woon een Chinese of Japanse theeceremonie bij. In diverse workshops leer je van theekenners alle ins en outs over thee en met het porseleinen kommetje dat je bij de ingang krijgt, kun je op de theemarkt verschillende theetjes proeven. In de theetuin zorgen singer-songwriters voor muzikaal entertainment

Wist je dat thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld is? En dat het perfecte theewater is niet altijd honderd graden is? Dit en andere wetenswaardigheden ontdek je tijdens het Dutch Tea Festival. Natuurlijk kun je er ook lekker struinen over de theemarkt en genieten in het Theeater.

Nieuw dit jaar is de PRO-zone met speciale workshops voor de gevorderde theedrinker. De workshops gaan diep in op de onderwerpen Oolong, China, Japanse thee en Pu-erh. Leer van de Dutch Tea Champion 2017 of één van de andere theeprofessionals.

Op www.festeaval.nl vind je meer informatie over dit heerlijke festival!

 

 WINACTIE : Win 2 toegangskaartjes voor dit theeleuke festival.

Ben je net als ik een echte theeliefhebber en zou je er graag naar toe gaan? Ik mag van het Dutch Tea Festival 2 toegangskaarten weggeven. Zondag 14 mei maak ik de winnaar bekend! Meer kans? Vertel je vriendinnen/ vrienden van deze winactie zodat je beide kans maakt!

Laat hieronder dan weten dat je mee doet en vertel me wat jouw lievelingsthee is!

Zie ik je de 28e mei in DeFabrique in Utrecht?

Lieve thee groetjes Xenia

24 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: