Dagje weg

Hoe kom je de herfstvakantie door?

De herfstvakantie is hier in huis begonnen, heerlijk bijkomen en lekker genieten van het mooie weer! Het is toch wel bizar hoe hoog de temperaturen zijn in deze oktober maand. Ondanks dat ik jarig ben in de herfst, het heerlijk vind om in het bos te wandelen en te genieten van de verschillende kleuren die de herfst met zich meebrengt ben ik niet zo van de herfst. Geef mij maar het voorjaarszonnetje of lekker de zomer. Toch geeft Amy in haar blog 21 tips waar ik me zeker ook lekker in kan vinden. Het heeft ook wel voordelen om lekker te genieten van de herfst en het knusse dat het met zich meebrengt.

Legoworld

Deze herfstvakantie vindt het grootste LEGO evenement ter wereld plaats in Utrecht. Van 18 tot en met 24 oktober 2018 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO paradijs. Wij zijn vorig jaar geweest en ik kan je zeggen, succes gegarandeerd! Ik was er nog niet eerder geweest, maar heb nog nooit zoveel steentjes bij elkaar gezien. Er waren ook leuke activiteiten zoals jezelf maken als legopoppetje.

Een LEGO wereld voor elke fan!
Hoogtepunten van LEGO World 2018 zijn onder meer de langste LEGO-treinbaan ter wereld, die maar liefst 4 kilometer lang is en een kwart van de totale beursvloer beslaat. Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform. Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s waar je zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunt bewonderen, Ninjago trucs kunt oefenen, naar hartenlust kunt knutselen en nog veel, veel meer.

Niet alleen veel te zien, maar ook veel te leren
Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te leren. Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken.  Ook kan er meegebouwd worden aan modellen van filmiconen, kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), meedoen aan bouwwedstrijden of het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen via Intertoys (tot 13 jaar).

‘For kids only’ activiteiten
Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten. Zo kunnen zij onder andere auditie doen voor een stemrol in The LEGO Movie 2 (verschijnt februari 2019), karten op een Go Kart Racing circuit, de interactieve klimmuur beklimmen, optredens van de LEGO Friends Girls bijwonen en even bijkomen in de LEGO bioscoop.

Leuke feitjes over LEGO World 2018

  • Meer dan 5,8 miljoen LEGO stenen om mee te spelen
  • Maar liefst 35.000m2 speelplezier
  • 14.000 kilo is het gewicht van alle losse stenen op LEGO World
  • >35 levensgrote beelden van Star Wars, een Bugatti en ook de koning en koningin!

Tip

Koop je kaartjes online, dan krijg je korting!

Heb jij plannen om naar Legoworld te gaan?

Bezoek

Musea doen het hier in huis altijd goed, we genieten dan ook enorm van onze museum jaarkaart. Van 13 tot en met 28 oktober is de Museumkidsweek. Er zijn in deze week wel 412 activiteiten die je kunt gaan doen. Je snapt met zoveel activiteiten is er voor elke leeftijd wel iets leuks te doen. Zo bakten wij bijvoorbeeld koekjes in het bakkersmuseum of genoten we van al het moois van Geofort  Zeker met dit mooie herfstweer is dat een aanrader.

Jezelf vertroetelen met een masker (of dit gezellig samen doen met je dochter)

Het is nog niet herfstigweer, maar straks krijgt je huid het weer een beetje zwaar. Het is daarom dus belangrijk dat we onze huid wat extra aandacht en vooral liefde geven. Roxanne vertelt hoe ze haar  favoriete gezichtsmasker maakt. Dit maskertje werkt hydraterend en is dus het meest geschikt voor een droge huid. Het laat een doffe huid weer stralen! Zelf ben ik niet zo van het getut, maar deze lijkt me zeker de moeite waard om eens te maken. Best makkelijk eigenlijk om het zelf te doen.

Maak zelf vetbollen

Nog even en dan komt de regen en kou ons land weer binnen en we zullen steeds meer binnen dan buiten te vinden zijn. Maddy heeft een leuke DIY voor je; zelf vetbollen maken.  De vogeltjes weten zo elk  jaar haar tuin weer te vinden! Wat een superleuke DIY, ik ben helemaal enthousiast en ga dit zeker eens doen met mijn jongens..

herfsttips

Ga lekker winkelen

Met de herfst in aantocht is er wel weer een goede reden om te gaan shoppen. De kinderen groeien de kleren uit en mogen weer leuke winterschoenen gaan uitkiezen. Zelf ben ik niet zo van het shoppen maar Nancy geeft op haar blog zoveel leuke en handige tips voor kleding. Zo straalt ze helemaal in haar prachtige paarse jas. Ik vind deze jassen altijd helemaal geweldig, maar helaas zijn deze niets voor mij. Ik ben niet zo groot en in deze jassen lijk ik nog compacter zeg maar haha

Het bos in

Wij vinden het heerlijk om het bos in te gaan en lekker rond te struinen en spullen te zoeken voor de herfsttafel. Maaike vertelt over natuurmonumenten en Oerrrrr als favoriet uitje. Hier kun je eigenlijk het hele jaar wel terecht om lekker te genieten van het bos!

Ga lekker knutselen

Met de herfst verplaats je jezelf toch meer van buiten naar binnen. We hadden inmiddels de vogeltjes al  voorzien van een heerlijke vetbol en met alle gevonden dingen in het bos kunnen we nu lekker gaan knutselen. Anja deelt leuke herfstknutsels op haar blog. De spullen hebben we al in huis, nu nog kijken of ik mijn jongens zover krijg:). Vorig jaar pimpte de jongens op een regenachtige dag een lamp en ik kan zeggen dat was zeker een succes!

Leuke activiteiten binnenshuis

Naast het knutselen deelt Eva ook leuke activiteiten om thuis te doen.  Wat denken we soms toch moeilijk, met deze leuke tips kom je zeker de dag door! Wij vinden het heerlijk om samen een film te kijken en zelf ben ik dol op thee. Een hightea lijkt me zeker ontzetten leuk om te doen. Thee hebben we in huis en de plannen om dingen te bakken ook! ik zeg laat de regen maar komen..

Thee

Lekker de keuken in

Als het weer wat minder is, vind ik het heerlijk om de keuken in te gaan. Ik maak een lekkere zelfgemaakte soep of ga lekker bakken. Het is trouwens de hoogste tijd om wat recepten toe te voegen op mijn blog! Deze week ga ik lekker bakken en zal het binnenkort zeker delen hier op mijn blog!

Heb jij nog leuke herfsttips?

Fijne herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: