elfstedentocht onderzoek
Persberichten

Elfstedentocht koorts onderzoek: zou jij je vakantie annuleren?

Zelf ben ik niet bezig met de Elfstedentocht, misschien komt het omdat het in Gelderland minder leeft? Of gewoon omdat ik weinig met schaatsen heb. Er zijn genoeg mensen die heel erg blij zijn als het vriest en als dit een paar dagen zo is, dromen ze stiekem al van een elfstedentocht. FBTO deed onderzoek naar het Elfstedenvirus onder meer dan 500 Nederlanders. Hoe zit het met de Elfstedenkoorts en hoe ver gaan ze om niets van een eventuele ‘Tocht der tochten’ te missen?

30% boekt geen vakantie in de wintermaanden

Ik zou hier niet onder vallen, het liefst zou ik deze maanden lekker door brengen onder een heerlijk zonnetje. Al moet ik zeggen dat ik heel erg kan genieten van een weekje wintersport, maar dat is toch anders 🙂

Uit het onderzoek komt naar voren dat maar liefst 30% geen vakantie boekt in de wintermaanden. Want ja, stel dat “ie”komt. Thuisblijven is helemaal niet meer nodig, FBTO heeft de oplossing voor mensen die een startbewijs hebben geboekt.

‘It giet oannuleringsdekking’

Als Friese verzekeraar vindt FBTO dat iedereen met een geldig startbewijs de Elfstedentocht moet kunnen schaatsen. Ook als je nét op dat moment op vakantie bent. Dus bedacht de verzekeraar voor die mensen een oplossing: de unieke It giet oannuleringsdekking in de module annuleringsverzekering van de FBTO Reisverzekering.

Die werkt zo: klinken de woorden “It giet oan!”of een andere kreet met dezelfde strekking, dan verzekert FBTO je annuleringskosten van de geboekte vakantie als je een geldig startbewijs hebt. En dat is uniek in Nederland.

Het elfstedenvirus komt elk jaar terug

Ieder jaar duikt het Elfstedenvirus op, ook dit jaar. Andere Tijden kwam begin januari met een aflevering over de Elfstedentocht van ’96, die nét niet doorging. Een ander voorbeeld is het boek 8070 dagen van sporthistoricus Jurryt van de Vooren: op 8 februari 2019 wachten we al 8070 dagen op de volgende Elfstedentocht, de laatste is die van 1997. Of komt de 16e tocht toch? Even Googelen op ‘Elfstedentocht’ en je vindt meteen een hoop actuele resultaten. Nederland is ondanks klimaatveranderingen nog steeds een schaatsland!

Het onderzoek

De volgende vragen werden aan 500 mensen gesteld:

  • Zouden jullie een vakantie in het buitenland afbreken voor een elfstedentocht?
  • Een vakantie afzeggen
  • Ga je langs de route staan
  • Plan je bewust geen vakantie
  • Heb je een geldig startbewijs
elfstedentocht onderzoek

Het kaartje hierboven laat ook zien waar de Elfstedentocht het meeste leeft en zoals verwacht is dit in het noorden van het land. Het kaartje verklaart ook waarom het bij mij minder leeft, opgegroeid in Zeeland en woon nu in Gelderland!

Zou jij je vakantie annuleren voor de Elfstedentocht?

Elfstedenkoorts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: