Drinks,  Reviews,  Thee

Sencha thee

De komende tijd zal ik 1 keer in de 2 weken een smaak thee reviewen. Niet dat ik maar 1 keer in de 2 weken een kopje thee drink, want dat doe ik eigenlijk de hele dag door!

Ik wil jullie meenemen in de wereld van (losse) thee. Er zijn heel veel smaken en leuke benamingen gegeven aan thee, dat wekt bij mij vaak veel nieuwsgierigheid. Hoe zit dat bij jullie?

Sencha thee

Hebben jullie nog een tip? Welke thee moet ik echt een keer proberen?

De eerste thee die ik met jullie wil delen is de Sencha thee van Nicole’s Choice . 

 

Sencha thee

Sencha

Sencha thee is in Japan de meest populaire thee. Sencha betekent wellen. Ze bedoelen hiermee dat de theebladeren worden gedroogd en hiervan je thee maakt. De smaak komt door het wellen van de blaadjes in jouw thee. Hoe de smaak is hang af van wanneer je de blaadjes plukt. De eerst geplukte blaadjes zouden het beste smaken.

Ingrediënten 

Sencha groene theeblaadjes

Looks

Heeft een mooi strookvormig blad en een groene kleur

Sencha thee
Kleur thee

Het ligt er natuurlijk aan hoe lang je de thee laat trekken maar het is een vrij lichte kleur

Sencha thee
Geur

Dit vind ik bij deze thee een beetje lastig te beoordelen. Het ruikt echt naar “groene” thee. Maar ja hoe ruikt dit dan? Een beetje grassig.

Sencha thee

Smaak

Ik vind dit een lekkere frisse thee. De Sencha thee is mild van smaak en ook voor een beginnende groene thee drinker goed te doen. Hoewel ik sommige thee een hele dag kan drinken heb ik dit bij deze thee niet. Maar dat is smaken verschillen per persoon. Het is een fijn thee om de dag mee te beginnen of gewoon voor tussendoor.

Leuk weetje

Deze thee kun je ook in gerechten gebruiken. Er is veel mogelijk en dit wil ik zeker nog gaan proberen, om alvast een idee te geven heb ik met deze thee een ijsthee.

Hebben jullie weleens “gekookt” met thee?

Sencha thee

 

Met een groene thee groet

Xenia

 

Ook leuk om te lezen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.