Swap
Overig

Swappen! Swap jij gezellig mee?

Swappen? Tot een jaar geleden kende ik dit woord nog helemaal niet, maar op Instagram zag ik het woord steeds voorbij komen. Ik besloot mee te doen met de #peuterswap via Instagram en ik vond het een leuke ervaring. Via Instagram zie je het regelmatig voorbij komen, maar via Facebook ben ik het nog niet tegengekomen. Zo ontstond samen met  Minke het idee om het zelf eens zoiets te organiseren via Facebook, als er natuurlijk genoeg animo is! Doe jij gezellig mee?

Heb jij wel eens mee gedaan met een SWAP? Of is deze term helemaal nieuw voor je?

Swappen wat is dat nu eigenlijk?

Swappen is eigenlijk elkaar iets sturen en meestal is dit naar iemand die je niet kent. Je geeft je op, je krijgt een naam toegewezen en gaat voor deze persoon aan de slag. Op de afgesproken tijd verstuur je de post zodat iedereen die meedoet het op tijd ontvangt en het op de zelfde dag kan openmaken en kan delen via dezelfde pagina, zo kun je ook jouw swapmaatje bedanken. De kunst is om dit in alle anonimiteit te doen en pas tijdens het moment van “openmaken” maak je jezelf bekend. Leuk is om de “ontvanger ” via een aantal steekwoorden iets over jezelf te vertellen zodat de swap een beetje aansluit. Ook kun je de Facebook pagina of Instagram raadplegen of een blog als deze dat heeft.

Swappen; echte post is veel leuker!

Bij swaps waar ik meedeed was het bedrag minimaal 15 euro en zou het een pakket post moeten zijn. Ons idee is dat het door de brievenbus moet kunnen en minimaal €5/€7,50 moet kosten. Meer mag altijd, maar voel je niet verplicht. Het gaat juist om het idee en de lach die je tovert op de ander zijn gezicht! Je kan natuurlijks iets kopen, maar je kan ook creatief zelf aan de slag gaan. Zo maakte ik een hele leuke slinger om op te sturen of stickers om ergens op te beplakken. Het is juist zo leuk dat jij aan de slag bent voor jouw ontvanger!

Echte post is leuk om te vangen en ik vind het ook altijd nog leuk om te versturen. Door de social media, het appen en andere manieren van communiceren doe ik dit veel minder.  Herken je dit? Doe dan gezellig mee!

Opgeven voor 17 maart, 14 april versturen en 21 april openen

  •  Laat hieronder weten dat je ook mee wilt doen of
  • Laat onder het bericht op mijn  Facebook pagina weten dat je meedoet of wordt al lid van de pagina waarop we met elkaar ook kunnen communiceren
  • Stuur mij een mailtje op lifebyxenia@gmail.com

 

Ik zou het super leuk vinden als we elkaar echte post kunnen sturen in mei!

groetjes Xenia

volg je mij al?

 Facebook| Instagram| TwitterPinterest

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: